«Sind otsides» teeb teleajalugu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatesarja «Sind otsides» osaleja Reet
Saatesarja «Sind otsides» osaleja Reet Foto: ERR

Homses saates «Sind otsides» räägib oma loo Reet, kes 33 aastat tagasi loovutas vanemate survel otse sünnitusmajas oma esimese lapse. Kogu tema edasine elu on kulgenud toonase teo paine ja sügava kahetsuse all.

Küsimuse peale, kas ta on läbi nende aastate süüdistanud rohkem ennast või oma vanemaid, vastab Reet: «Ma olen süüdistanud kogu aeg ainult iseennast. Miks ma olin nii allaheitlik?»

Peale kolme aastakümmet lootusetuid otsinguid loodab naine nüüd oma lapsega kohtuda, et temalt andestust paluda.

Saatejuht Vahur Kersna sõnul on see esimest korda Eesti teleajaloos, kui keegi räägib nii ausalt ja siiralt sedavõrd hingeliselt intiimsest traagikast oma elus.

«Ja meie kohus ning suur eesmärk oli püüda seda inimest aidata, ehk taaskord - muuta üht saatust,» ütles Kersna.

Saate toimetaja Iiris Saluri sõnul on saate poole pöördunud mitmed kunagi lapsendatud inimesed, kes soovivad kohtuda oma bioloogiliste vanemate või õdede-vendadega. Kuid Saluri sõnul läheb see saade kaugemale ühe inimese loo rääkimisest.

«Me tõstatame palju laiema, lapsendamisega seotud eetilise probleemistiku. Eesti peredes kasvab praegu rohkem kui 1100 lapsendatud inimest. Paljud neist ei tea, et nad on lapsendatud. Oleks neil selleks õigus?»

«Sind otsides» on ETV eetris laupäeviti kell 20.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles