Solarises lauldakse elagu Mikk Targole

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juubilar Mikk Targo noorust meelde tuletamas.
Juubilar Mikk Targo noorust meelde tuletamas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Neljapäeval, 3. detsembril kell 19 tähistatakse Solarises Nokia kontserdimajas Mikk Targo 50. sünnipäeva.

Juubelikontserdil „Sellest saab meie suvi" kõlavad kõik helilooja parimad palad, neid esitavad Eesti publiku lemmikud Tanel Padar, Hedvig Hanson, Birgit Õigemeel, Dave Benton, Kaire Vilgats, Lenna Kuurmaa, Uku Suviste, Ithaka Maria Rahula, Laura Põldvere, Rolf Roosalu, Emil Rutiku ... Laululõokesi saadab Estonian Dream Big Bandi täiendatud koosseis.

Seda, et oma aja sotsialismilaagri absoluutsete tippbändide Vitamiin ja Muusik Seif trummimees poole sajandi vanuseks saab, on raske uskuda nii juubilaril endal kui tema sõpruskonnal.

Raadio Elmari pärimisele, kas viiskümmend on talle kõrge vanus, vastas Targo: „Tegelikult on vastupidi, ma ise olen oma peas 10-15 aastat tagapool. Kui päris aus olla, siis mäletan seda hetke, kui olin umbes 10 aastat vana ja istusin kodus aknalaua peal ... Ootasin alati oma sünnipäeva, sest detsembris hakkab lund sadama. Ja hakkasin arvutama: kui mina saan 50, mis aasta siis on? Tuli välja, et see on 2009! 2000 on juba niigi kosmos ja siis see 9 ka veel ..."

Ometi, nagu nüüd ümmarguse tähtpäevani jõudnud laulukirjutaja on Elu24 antud usutluses tõdenud, pole tarvis olnut taga nutta.

„Minuvanused on üle elanud heas mõttes fantastilise aja - Vene värgi ja sealt väljatuleku -, aga samas, mis seal siis ikka nii väga fantastilist oli ..." nendib Targo mainitud intervjuus.

Kuigi kontserdil „Sellest saab meie suvi" peaks aukohal seisma ansambel Code One ehk Koit Toome ning Sarah, kes „Sellest saab meie suvi" hitiks laulsid, neid püünel pole.

„Idee ongi selles, et laval esitavad minu laule uued näod ja orkestreeringud on samuti uued. Originaalesitajad on kutsutud saali," märkis juubilar Targo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles