Vanemuises esietendub “Kuidas kuningas kuu peale kippus”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuises etendub lastelavastus "Kuidas kuningas kuu peale kippus".
Vanemuises etendub lastelavastus "Kuidas kuningas kuu peale kippus". Foto: www.vanemuine.ee

Vanemuise teatri suures majas esietendub laupäeval, 28. novembril kl 18 lastelavastus "Kuidas kuningas kuu peale kippus", mille lavastajaks on Uku Uusberg Eesti Draamateatrist.


Vanemuise pressiesindaja Tambet Kaugema teatel on etenduse "Kuidas kuningas kuu peale kippus" autor Strisdanddolia Vai, helilooja Peeter Volkonski, laulusõnade autorid Dagmar Normet ja Strisdanddolia Vai, kunstnik Jaanus Laagriküll Ugalast, valguskujundaja Siim Allas ja koreograaf Janek Savolainen.

Lavastuses kõlavad Peeter Volkonski viisistatud laulud Dagmar Normeti sõnadele, mis loodi 1976. aastal etendunud samanimelise telelavastuse tarvis. "Need laulud on suur ja mõjus, aga suuresti ainus ühisosa selle 1976. aasta telelavastusega," selgitas lavastaja Uku Uusberg.

Etenduses mängivad Martin Kõiv, Markus Luik, Janek Joost, Maarja Mitt, Tanel Jonas, Karol Kuntsel, Maarius Pärn, Ao Peep ja Oliver Pärna. Lavastuses osalevad Miina Härma gümnaasiumi segakoor Kadri Leppoja juhatusel ja ansambel Estraadiraadio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles