Raamatukogu lasteosakonnas algab jõuluootus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogus hiilivad ringi päkapikud.
Raamatukogus hiilivad ringi päkapikud. Foto: Liis Treimann

Alates 1. detsembrist löövad päkapikud Rakveres Lääne-Viru keskraamatukogu  muinasjututoas lahti oma töötoa, et lapsed võiksid tasapisi hakata oma kodudesse jõulumeeleolu looma.

Meisterdajad saavad kujundada heade soovidega järjehoidjaid, mida jagame raamatute laenutajaile soojade soovide päeval 23. detsembril, valmistada jõulukaarte, kuuseehteid ja muudki. Sellise südamliku tähtpäeva leiame pokukalendrist küll jõululaupäeva kohalt, kuid sel päeval on raamatukogu pühadeks suletud ja soojad soovid pistetakse raamatute vahele päeva võrra varem.

Meisterdamise sekka kuulatakse jõululaule, jõulusalme ning jõululugusid.
Jututare ootab koduseid väikelapsi kuulama-vaatama jõulujutte. 1. detsembril kell 11 mängitakse lauateatris Minna Leinoneni muinasjuttu "Jõulud metsas". Pärast muinasjutustamist saab mängida ning usin meisterdaja läheb koju päris oma päkapikukalendriga.

15. detsembril kell 11 on jututare jõululoos rohkesti jõuluärevust ning -askeldusi. Seekord meisterdavad jututarelased oma käega jõulukaarte. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles