Keskraamatukogus näeb laste tehtud mänguasju

, Vaeküla kooli käsitööõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitusel saab näha isetehtud mänguasju.
Näitusel saab näha isetehtud mänguasju. Foto: Meelis Meilbaum

12. detsembrini on Lääne-Virumaa keskraamatukogu III korrusel avatud Vaeküla kooli õpilaste töödest näitus "Teeme ise mänguasja".


Kooli eelmisel kevadnäitusel oli vahvaid kudumise ja heegeldamise tööproovidest tehtud mänguloomi.



Väga inspireeriv oli Christi Küti mänguasjade meisterdamise õpetustega raamat "Pihuloomad", mille eeskujul valmisid õpilaste enda kavandatud tikanditega liblikad, kassid, karud jt pihuloomad.



Sellel aastal sai lapitehnika tööproove tehes valmis mitu armsat nukku ja mõmmit. Näitusel on ka eesti keele õpetaja Iris Kullamägi pakutud idee tulemusel tööõpetuse tundides valminud pokud, mida koolis eksponeeriti Edgar Valteri sünniaastapäeval.



Näitusel saab näha veel poiste tööõpetuse õpetajate juhendamisel tehtud vahvaid mänguautosid ja nukuvoodeid. Tikitud tekid ja pesukomplektid on tüdrukute kätetöö.



Näituse jaoks esemete valmistamine nõuab nii õpetajatelt kui ka õpilastelt suuremat pingutust, sest samal ajal tuleb täita ka ainekavas ettenähtud ülesanded.



Loodame, et isevalmistatud mänguasjade näitus enne jõulukuud annab mõnegi hea idee jõulukingituse valmistamiseks oma väikesele õele-vennale, sugulasele või ka lihtsalt armsale inimesele.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles