Vivaldi viiakse Voltvetti

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15. detsemril võib Voltveti mõisa häärberit valvav lõvi kuulda, kuidas kõlab iidses hoones Vivaldi, Marcello, Saint-Saens, Mozart.
15. detsemril võib Voltveti mõisa häärberit valvav lõvi kuulda, kuidas kõlab iidses hoones Vivaldi, Marcello, Saint-Saens, Mozart. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Teisipäeval, 15. detsembril kell 10 astub Tihemetsas Voltveti mõisas üles Tartu Kammerorkester. Taaralinna muusikute ja noore Hollandi päritolu dirigendi Lukas Groeni initsiatiivil loodud kollektiiv esineb varsti 180aastases hoones Antonio Vivaldi, Benedetto Marcello, Camille Saint-Saensi ja Wolfgang Amadeus Mozarti teostest koosneva kavaga.

MTÜ Muusikasõprade Selts korraldatud sarja „Kammermuusika mõisakoolides" Voltveti kontserdil soleerivad Kristina Kriit viiulil, Oksana Sinkova flöödil ja Riiva Kallasmaa oboel.

Eelmise aasta sügisel alanud tsükli eesmärk on klassikalise muusika regulaarne esitamine ja tutvustamine maapiirkondade kaunites mõisakoolides, elavdades sellega muusikaelu väljaspool linnu ja kasvatada noorte seas klassikalise muusika publikut.

Korraldajate hinnangul on ettevõtmine seni igati õnnestunud: sooja vastuvõtu osaliseks saanud kontserdid on toimunud neljakümnes mõisas üle Eesti, peale koolipere on publiku seas alati olnud kohalikke elanikke. Nii esimestele kui teistele on võimalus kuulata klassikalist muusikat elavas esituses suur asi: mõnelegi võib selline kontsert jääda elus esimeseks ja viimaseks.

Praegu asub Voltveti mõisa häärberis Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskus, kus õpitakse metsandust ja aiandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles