Jõulujazz alustab esimesel advendil

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Tafenau.
Raivo Tafenau. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Neljateistkümnendat korda toimuv rahvusvaheline festival Jõulujazz toob üle Eesti kirikutesse, klubidesse ja kontserdisaalidesse 21 kontserti, avalöök tehakse juba sel pühapäeval Tallinnas.


Anne Erm Jazzkaarest märkis, et Jazzkaar on avastanud hubase kontserdipaigana Tallinna okupatsioonide muuseumi. Esimesel advendil ehk sel pühapäeval, 29. novembril annavad muuseumi intiimses atmosfääris avakontserdi Ivo Linna, Ain Agan ja Raivo Tafenau, kes esitavad Uno Naissoo, Valter Ojakääru, Evald Vainu jt eesti heliloojate laule džässilikes seadetes.

Jõulujazzil astub uute lugudega üles ka Maian Kärmas. Helilooja, laulja ja tekstide autori debüütalbumi "Tuigutuled" ilmumisest on möödas viis aastat. 2. detsembril astub Kärmas okupatsioonide muuseumis kuulajate ette uute lugudega, mis on koondunud mõtteliseks tervikuks pealkirja all "Õnneleid".

Autori enda teatel on uute laulude meeleoluskaala mitmekesine, ulatudes mõtisklustest tantsurütmideni. Uus on ka saateansambel, kus mängivad silmapaistvad jazz-muusikud Ain Agan, Siim Aimla, Joel Remmel, Tõnu Tubli ja Marti Tärn.

Detsembri alguses tutvustab neljas paigas oma debüütalbumit "We need to repeat" Šveitsis resideeruv Eesti lauljatar Ingrid Lukas.

Lukas on 25aastane ja elanud ning õppinud viisteist aastat Šveitsis. Neiu laulab eesti ja inglise keeles inimsuhetest, oma juurte ja selguse otsimisest.

Koos bändikaaslaste Gregor Frei ja Patrik Zossoga loob ta omanäolisi helimaastikke, mis asuvad jazz'i, popi, rituaalse muusika ja folgi piirimail.

Plaadiesitluskontserte "Valge ingel" kuuleb 29. novembril Otepää kultuurikeskuses, 1. detsembril Jõhvi kontserdimaja kammersaalis, 2. detsembril Tartu Jaani kirikus, 3. detsembril Viljandi Pauluse kirikus ja 5. detsembril Tallinna Niguliste kirikus.

17. detsembrini kestva Jõulujazzi peaesinejad on legendaarne jazz-viiuldaja Jean-Luc Ponty koos bändiga Prantsusmaalt, uus bossastaar, 28aastane Giana Viscardi Brasiiliast ja Euroopa klubides tuntud DJ, trummar ja produtsent Christian Prommer oma live-ansambliga Drumlesson Saksamaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles