Soome president Tarja Halonen möllas Mardilaadal

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome president Tarja Halonen möllas vihmasel novembrikuu päeval eestlaste korraldatud Mardilaadal Helsingis
Soome president Tarja Halonen möllas vihmasel novembrikuu päeval eestlaste korraldatud Mardilaadal Helsingis Foto: Marko Tubli
Möödunud nädalavahetusel toimus meie põhjanaabrite juures Helsingis Soome suurim Eesti teemaline üritus - Mardilaat, mille teemadeks olid seekord Lääne- ja Ida- Virumaa maakonnad.

Pühapäeval külastas üritust ka Soome president Tarja Halonen koos abikaasaga. Proua autasustas laste joonistusvõistluses osalejaid ning seejärel suundus uudistama Maarjamaa tooteid, mida laadal pakuti.

Presidendi Eesti armastus on meile teada, seepärast ei saagi imestada tema üle tunni väldanud šoppingut. Haloneni kotti leidsid tee paljud raamatud eesti ajaloost ja kultuurist, paar seljanka purgisuppi, lõngad, must leib, setomaa suveniirkassid ning eestlaste tehtud mahl.

«Naudin tohutult eesti toite ning teie kultuuri olen ma alati armastanud,» lausus Soome president oma Mardilaada visiidi lõpetuseks, vahendab samal üritusel viibinud reporter Marko Tubli. 

Kiika mahukat pildigaleriid! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles