Jaak Aaviksoo vennastus öises Tallinnas noorukitega

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo kõndis kord ühel kaunil reedeööl mööda vanalinna ja otsustas sisse astuda kuulsasse muinsuskaitse all olevasse Valli baari.


Aaviksool vedas, sest just enne tema saabumist olid politseinikud seal ühe kakluse ära klaarinud. Valli juures kostitas kaitseminister end ühe kosutava õllega ja kulges siis edasi, Vabaduse platsil asuva südamele armsa Vabadussõja võidusamba poole.

Päris sambani ta ei jõudnudki, sest kella poole kahe paiku öösel sattus ta elavasse vestlusesse muusikakooli juures asuvate lillelaudade juures aega viitvate noortega. Noored olid end varustanud toonikupudeli ja plasttopsiga. Vestlus läks nii huvitavaks, et härra kaitseminister toetas korraks tagumikugi lillemüügilauale.

«Oi jumal, õhtune aeg! Arvan, et rääkisime seal maadest ja ilmadest kokku,» meenutab Aaviksoo Kroonikas. Üks kõnealustest teemadest oli kaitseväteenistus ning selle läbimise tähtsus noore mehe elus.

«Ega nad erilist vaimustust üles ei näidanud. Aga sellest hoolimata oli tegemist väga mõistlike noorte inimestega, keda pole põhjust häbeneda,» kiitis Aaviksoo oma tšilli-seltskonda.

Vaata galeriid vahva kaitseministri tegemistest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles