REM “Live At Olympia”

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
REM “Live At Olympia”.
REM “Live At Olympia”. Foto: Plaadi esikaas

2007. aastal üles võetud mammutlaiv Dublinis koosneb kahest plaadist ja 39 laulust ning on paari aasta jooksul juba teine REMi kontsertalbum, 2007. aastal ilmus "REM Live" ja see oli samuti Dublini kontserdist, 2006. aastal.


Jääme juba kannatamatusega Dublinist järge ootama! Kummalisel kombel on 39 loo seas vähe üldtuntud hitte, leidub aga rohkelt vanu postpunk-palu. Puuduvad "Losing My Religion", "Man On The Moon", "Shiny Happy People" jt MTV lööklaulud REMi pop-perioodist, esinduvad 80ndate alguse ameerika indiroki uut tõusu märkinud albumid nagu "Murmur" ja "Reckoning". On ka suht tundmatuid lugusid, B-pooli jm albumiteväliseid träkke. Ilmselt see ongi asja mõte.

Dublinis on ilmselt maailma asjatundlikem REMi-publik, kes ei pettu, kuulmata REMi superhitte. Helikvaliteet on parem kui vanadel albumitel, produtsent Jacknife Lee on õigel sagedusel. Isiklikult ei kuulu vahetekstide fännide sõbralikku perre, aga kontsert on meeleolukas ja paiguti lausa raju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles