Kuidas end jõuluks supervormi saada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud on ukse ees
Jõulud on ukse ees Foto: SCANPIX

Jõulude ja aastalõpu pidusöökideni ja kitsa kleidiga üritusteni on jäänud napilt kuu aega. Nüüd on viimane aeg strateegiline plaan ellu viia ja end igas mõttes ette valmistada.


Ühe võimaliku tegevuskava pakub välja ka veebileht Lady.ru ning see on lihtsamast lihtsam: söö värviliselt ja liigu vähemalt tund aega päevas. Kui sa seda siiani veel teinud ei ole, siis alusta juba täna.

1. Varu vitamiine.

Talvine aeg on organismile tõeline katsumus ning puudu võib jääda nii vitamiinidest kui mikroelementidest. Järelikult on just nüüd sobiv aeg end turgutama hakata. Tavaliselt piisab umbes kuuajasest vitamiinikuurist, et hemoglobiinitase normi saada, puna põskedele ning nahk ja juuksed korda. Igaühele sobivate preparaatide leidmiseks tasuks arsti käest nõu küsida.

2. Söö rohelist, kollast ja oranži.

Alates tänasest söö rohkem puu- ja köögivilju, milles on palju C-vitamiini - näiteks kiivisid, kõiki tsitrusvilju ja rohelist paprikat. Nendes sisalduvat energiat on sul tarvis nii argipäevadel kui piduõhtul.

3. Joo kibuvitsateed.

Hangi apteegist kibuvitsateed ning asenda pidev kohvijoomine hoopis teega. Kibuvits aitab võidelda viiruste ja bakteritega ning sisaldab vitamiine.

4. Vaata menüü üle.

Kui soovid kaalus alla võtta, siis kohanda ja piira toitumist. Hilisõhtuse söögikorra võid asendada hoopis klaasi värskendava keefiriga. Hommikukohvi kõrvale aga söö kausike suhkruta kaerahelbeputru, müslit või tatart. Kui puder kohe üldse vastuvõetav ei ole, siis joo selle asemel tass kuuma taimeteed, et soolestiku tööd parandada.

5. Pea piiri.

Vähenda portsjonite suurust, kuid suurenda söögikordade arvu. Unusta mõneks ajaks koogikesed, pirukad ja tordid ning keskendu rohelisele.

6. Õhtusöök tõmba maha.

Kõige meelekindlamad võivad õhtusöögist üldse loobuda, mis annab ühtlasi võimaluse ja vabanduse varem magama heita - kui süüa tahad, siis mine parem ära magama. Kõik me teame, et nn iluuni (beauty sleep) on üks parimaid nooruslikkuse säilitamise viise, millele ükski kosmeetika ligilähedalegi ei saa.

7. Pinguta end füüsiliselt.

Ära unusta füüsilist pingutust. Loomulikult vaevab sind laiskus ja ilm on ka külm, kuid liigutamine tasub end praegu topelt ära, sest kehal on sooja sisse saamiseks tarvis rohkem kaloreid kulutada. Kui lihtne võimlemine ei istu, siis mine ujuma või jõusaali. Kui ka see ei sobi, siis jookse või lihtsalt jaluta. Jalutada tuleks vähemalt tund aega päevas ja küllalt hoogsalt, et sellest ka kasu sünniks.

Kui sa kõike seda teed, võid kuu ajaga mitmest liigsest kilost lahti saada ning mõnuga ja kerge südametunnistusega jõululaua hõrgutisi nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles