JärvaPÖFF annab vitamiinilaksu

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Groa needus
Groa needus Foto: Internet

Esmaspäeval algav JärvaPÖFF toob Paidesse kaks põhiprogrammi ning kaks laste- ja noortefilmide festivali teost. Korraldajate meelest on programm optimistlik.


Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller lausus, et JärvaPÖFFi korraldavad Paide noored, seetõttu on ka programm noortepärane ja positiivne. PÖFFi programmi alajaotus «Vitamiinilaks» on mõeldud neile, kes on kurtnud, et kavas on liiga vähe naljakaid või positiivseid filme.

Lisaks põhiprogrammi ning laste- ja noortefilmidele näeb kultuurikeskuses pooletunniseid programme tudengi- ja lühifilmide festivalilt Sleepwalkers ja animafilmide festivalilt Animated Dreams. (JT)

KAVA

Esmaspäev (avapäev) 30.11
Avapäev
Kl 18 avamine.
Pöffi kavade jagamine (kavade ettenäitamisel saab otsa sooduspileti järgnevatel PÖFF-i filmidel), musitseerib Taavi Rebane saksofonil ja sõbrad.
Kl 19 JustFilm «Groa needus» (Taani 2009, seiklusfilm).
Ajas reisida pole võimatu. Täpselt seda saab teada Valdemar, kes õega üksi kodus olles sõidab vanemate autoga vastu seina. Auto parandamiseks peab ta hankima kusagilt palju raha.
Valdemar satub füüsik Benedicti laborisse, kus ta avastab ajamasina.
Vaata filmitutvustust.

Teisipäev (PerePÖFF) 01.12
Kl 15-18 Kinobuss
Lastega mängivad ja joonistavad Torevant, Lotte, Potte, preili Lendorav. Joonistatakse, meisterdatakse Pöffi hunte.
Kl 15-18 mängud lastega.
Kl 19 põhiprogrammi film «Mehed ujumistrikoodes» (Rootsi, 2008).
Rootslaste tänavune suurüllataja «Mehed ujumistrikoodes» järgib põhimõtteliselt oma eelkäija ideed («Püksid maha»), pannes mehed tegema seda, mida neist kõige vähem oodata - sünkroonujumist.
Pealegi on mehed selles tugeva sotsiaalse sõnumiga heatujukomöödias sõna otseses mõttes basseinis justkui kirved vees, kelle ujumisoskus pole just kiita. See polegi tähtis, olulisim on unistus tuua maailma ainukese sünkroonujumismeeskonnana ära Berliini maailmameistrivõistluste kuldmedal.
Vaata filmitutvustust.

Kolmapäev (NoortePÖFF) 02.12
Kl 18 tudengifilmid (Sleepwalkers) + loovimpro.
Kl 19 ElavKohvik (kultuurikeskuse jalutuskoridoris).
Kl 20 JustFilm «Hiilgav staar» (Rootsi 2008).
Jenna elab korraga kahte elu, samal ajal kui tüdruk peaks kogema noorukieaga kaasnevaid rõõme ja kurbusi, on tema ema suremas.
Vaata filmitutvustust.

Neljapäev (AnimaPÖFF) 03.12
Kl 18 lühianimafilmid.
Kl 18.30 kohtumine Mikk Granstömiga.
Kl 19 põhiprogrammi film «Küla nimega Paanika» (Belgia, Prantsusmaa, Luksemburg).
Kui loo peategelased on lapsikult tuulepäised sõbrad Kauboi ja Indiaanlane ning nende autoriteetne semu Hobune, kes nokamütse kogub ja hommikuti duši all käib, ei saagi sealt midagi normaalset tulla.
Belgia animatandemi Patari ja Aubieri kaheaastase töö tulemus kukkus välja kogunisti nii ebanormaalne, et on esimene täispikk stop-motion animatsioon, mis valitud Cannes'i filmifestivali programmi.
Vaata filmitutvustust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles