Metallica annab Riias kaks kontserti võimsal 360° laval

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallica esineb ringlaval.
Metallica esineb ringlaval. Foto: BDG

17. ja 18. aprillil 2010 annab maailma suurim rockbänd METALLICA Riias kaks kontserti. Esmakordselt Balti riikides toimuvad sissehalli showd saali keskele paigaldatud 360° laval, mis annab publikule bändiga parima kontakti ning garanteerib fännidele show nähtavuse igast saali punktist.


Metallica väisab Lätit suurejoonelise maailmaturnee «World Magnetic Tour» raames ning annab Riias «Arena Rigal» kaks kontserti kahel järjestikkusel õhtul. Esmakordselt Baltimaades annab bänd sisekontserdi ning esineb nn 360° laval, mis on paigutatud saali keskele. «Metallica tahab oma fännidele silma vaadata», põhjendab bändi laulja James Hetfield lava valikut. Bändi liikmete sõnul on esinemine 360° laval keerulisem, kuid võimaldab vaatajaile hoopis uutmoodi ja vahetu elamuse. Samuti mahub lava vahetusse lähedusse tunduvalt enam inimesi.

«Metallica laiv on võimas elamus. «World Magnetic Tour» show ületas mitmes mõttes minu ootused, kuid suurepärase show kõrval on hea, et jätkuvalt on põhirõhk muusikal», kommenteerib kahel korral showd näinud Raadio 2 Metallioni saatejuht Jan Berkovitch. «Sellise lavalahendusega on bändi kontakt publikuga parem ja hea nähtavus on garanteeritud palju suuremale hulgale inimesi», lisab Berkovitch.

2008. aasta oktoobris Ameerikas alanud «World Magnetic Tour» turnee raames on Metallica andnud Euroopas ja Ameerikas juba üle 100 kontserdi ning sellele tuleb lisa tuleval aastal. «2009. aasta lõpus oleme veel Ameerikas, aasta alguses Lõuna-Ameerikas ja aprillis oleme tagasi Euroopas - sh. ka Baltikumis», räägib James Hetfield tihedast tuurigraafikust.

Metallica Riia kontsertideks vajalik heli- ja valgustehnika tuuakse kohale 13 rekkal, varustuse kogukaal ületab 60 tonni. Tuuriga sõidab kaasa 70 liikmeline meeskond, kes aitab lava ja show ettevalmistustega, lisaks on kohapeal abis 100 pealine lätlastest koosnev abimeeskond.

Eelmisel aastal Riia Skonto staadionil toimunud Metallica kontserti külastas 32 000 inimest ning piletid müüdi välja kõigest 90 minutiga ning Helsingi Hatwall Arena sisekontserdid müüdi välja kõigest 40 minutiga.

Piletid mõlemale kontserdile tulevad müüki esmaspäeva hommikul, 7. detsembril kell 10.00 Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, Ticketpro kassas Solarises ning Eesti Kontserdi kassades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Narvas. FBI ConcertClubi liikmed saavad pileteid osta enne teisi, juba reede, 4. detsembri hommikust. Kontserdiklubi liikmeks saab tasuta registreeruda internetis aadressil www.fbi.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles