Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Jõhvikakeeks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Jõhvikakeeks
Jõhvikakeeks Foto: Sille Varblane

6 muna


2 dl suhkrut


1 dl hapukoort


2 dl õunamahla


6 dl jahu


2 tl küpsetuspulbrit


100 g võid


1 tl vaniljesuhkrut


2,5 dl jõhvikaid


Munakollased eraldada valgetest. Või vahustada suhkruga, lisades ühekaupa munakollased, vahustada ühtlaseks. Seejärel lisada hapukoor, õunamahl, küpsetuspulbriga segatud jahu.



Siiamaani segasin taigent köögikombainis, nüüd aga lisasin lusikaga segades jõhvikad ja tugevaks vahuks vahustatud munavalged.



Keeksivormi määrisin võiga ja raputasin peale mannat, nii et kõik küljed saaksida ka mannaga kaetud. Seda keeksi ma tegin juba mõni aeg tagasi, aga ükspäev üht teist keeksi tehes panin manna asemel riivsaia ja vormist välja võttes jäi keeks pealt täiesti terve, mannaga kipub veidi põhja külge kinni jääma ja seega pealt natuke katki minema. Nii ma soovitaksingi võiga määritud vormi katta hoopis riivsaiaga!



Küpsetada 175-kraadises ahjus keskmises vahes 1 tund ja 10 minutit.



Enne keeksi vormist välja kummutamist lükata noaga kõigist äärtest ja ka keskelt toru ümbert keeks vormi küljest lahti.



Katsin koogi pealt tuhksuhkru-õunamahla glasuuriga (2 dl tuhksuhkrut ja 2 spl mahla), aga ma ei soovitakski seda nii väga, kuna erilist efekti ei maitselt ega välimuselt see ei andnud. Pigem siis soovi korral panna keeksi sisse veidi rohkem suhkrut.



http://www.toidupildid.blogspot.com
Tagasi üles