/nginx/o/2009/11/23/270945t1h3df0.jpg)
Külmetuste ja gripihooajal tasub lisaks tavapärastele teejookidele katsetada ka tõelist viirusehävitajat - ingveri- ja siidrijooki.
Külmetuste ja gripihooajal tasub lisaks tavapärastele teejookidele katsetada ka tõelist viirusehävitajat - ingveri- ja siidrijooki.
Kange, kuid samas maitsva joogi retsept pärineb ühelt Aafrika ravitsejalt, kes soovitanud seda ravimina just nimelt gripi korral, kirjutab care2.com.
Joogi komponendid on imelihtsad: ingver, õunasiider ja sidrunimahl.
Ingver aitab kutsuda esile terapeutilist higistamist ning võidelda bakteriaalsete nakkustega, mis viirustest välja võivad areneda. Ka sidrunimahl on sama hea bakteritõrjuja, andes lisaks veel korraliku C-vitamiini annuse.
Õunasiider (ja ka õunaäädikas) sisaldab rikkalikult mineraale ning seda on raviotstarbel kasutatud juba iidsetest aegadest saati.
Toimi nii:
• Koori ja haki ingver pisikesteks tükkideks. Lisa vett ning kuumuta tasasel tulel kuni tund aega. Kurna.
• Võta pool tassi kurnatud ingverijooki ning lisa sellele teine pool tassi õunasiidrit ja paar tirtsu sidrunimahla.
• Kuumuta ja serveeri.
Ingverikeedust võib korraga valmistada suurema koguse, võttes ühe osa värskelt hakitud ingveri kohta umbes kümme osa vett.