Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Kuum ja kange ingver aitab grippi tõrjuda

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Kuum jook annab sooja ning hoiab viirused eemal.
Kuum jook annab sooja ning hoiab viirused eemal. Foto: PantherMedia / Scanpix

Külmetuste ja gripihooajal tasub lisaks tavapärastele teejookidele katsetada ka tõelist viirusehävitajat - ingveri- ja siidrijooki.


Kange, kuid samas maitsva joogi retsept pärineb ühelt Aafrika ravitsejalt, kes soovitanud seda ravimina just nimelt gripi korral, kirjutab care2.com.

Joogi komponendid on imelihtsad: ingver, õunasiider ja sidrunimahl.

Ingver aitab kutsuda esile terapeutilist higistamist ning võidelda bakteriaalsete nakkustega, mis viirustest välja võivad areneda. Ka sidrunimahl on sama hea bakteritõrjuja, andes lisaks veel korraliku C-vitamiini annuse.

Õunasiider (ja ka õunaäädikas) sisaldab rikkalikult mineraale ning seda on raviotstarbel kasutatud juba iidsetest aegadest saati.

Toimi nii:

• Koori ja haki ingver pisikesteks tükkideks. Lisa vett ning kuumuta tasasel tulel kuni tund aega. Kurna.

• Võta pool tassi kurnatud ingverijooki ning lisa sellele teine pool tassi õunasiidrit ja paar tirtsu sidrunimahla.

• Kuumuta ja serveeri.

Ingverikeedust võib korraga valmistada suurema koguse, võttes ühe osa värskelt hakitud ingveri kohta umbes kümme osa vett.

Tagasi üles