Eesti Muusikaauhinnad 2020

Kuum ja kange ingver aitab grippi tõrjuda

Kuum jook annab sooja ning hoiab viirused eemal.

FOTO: PantherMedia / Scanpix

Külmetuste ja gripihooajal tasub lisaks tavapärastele teejookidele katsetada ka tõelist viirusehävitajat - ingveri- ja siidrijooki.


Kange, kuid samas maitsva joogi retsept pärineb ühelt Aafrika ravitsejalt, kes soovitanud seda ravimina just nimelt gripi korral, kirjutab care2.com.

Joogi komponendid on imelihtsad: ingver, õunasiider ja sidrunimahl.

Ingver aitab kutsuda esile terapeutilist higistamist ning võidelda bakteriaalsete nakkustega, mis viirustest välja võivad areneda. Ka sidrunimahl on sama hea bakteritõrjuja, andes lisaks veel korraliku C-vitamiini annuse.

Õunasiider (ja ka õunaäädikas) sisaldab rikkalikult mineraale ning seda on raviotstarbel kasutatud juba iidsetest aegadest saati.

Toimi nii:

• Koori ja haki ingver pisikesteks tükkideks. Lisa vett ning kuumuta tasasel tulel kuni tund aega. Kurna.

• Võta pool tassi kurnatud ingverijooki ning lisa sellele teine pool tassi õunasiidrit ja paar tirtsu sidrunimahla.

• Kuumuta ja serveeri.

Ingverikeedust võib korraga valmistada suurema koguse, võttes ühe osa värskelt hakitud ingveri kohta umbes kümme osa vett.