Kuidas banaaniga hambaid valgendada?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuleb välja, et banaaniga saab ka hambaid valgendada.
Tuleb välja, et banaaniga saab ka hambaid valgendada. Foto: AFP / Scanpix

Vana nalja banaanikoorel libastumisest teame me kõik, kuid kas teadsid, et banaanikoorega on võimalik ka hambaid valgendada?


Veebileht ehow.com väidab, et banaanikoorega hammaste valgendamine on absoluutselt ohutu ja tervislik. Banaanikoores leidub ohtralt mineraale ja vitamiine ning samas ei ole banaanikoor nii abrassiivne kui tavapärased valgendajad.

Hammaste valgendamiseks toimi järgnevalt:

1. Puhasta hambad tavalise hambapastaga või tee vastupidi - alusta banaanikoorega ning seejärel harja hambad pastaga.

Vali välja küpsenud banaan, sest selles leidub rohkem kaaliumi. Koori banaan nii, nagu ahvid seda teevad - alumisest otsast alustades.

2. Võta tükike banaanikoore siseküljelt ning hõõru sellega hambaid õrnalt kuni paar minutit. Koores leiduvad kaltsium, kaalium ja D-vitamiin aitavad hambaid säravamaks muuta.

3. Korda protseduuri kaks korda päevas - hommikul ja enne magamaheitmist. Võid banaanikoore sisu ka kauemaks hammastele jätta - kui need on tugevamalt määrdunud.

4. Naerata ja jaga oma valgete hammaste saladust ka teistega.

5. Allesjäänud banaanikoori ära viska prügikasti, vaid komposteeri. Kuivatatud banaanikoored võib ka lihtsalt purustada ja väetiseks taimede ümber puistata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles