Loomaaia suur mure: tiigrid kardavad kanu!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil olevad valged tiigrid elavad Singapuri loomaaias.
Pildil olevad valged tiigrid elavad Singapuri loomaaias. Foto: TIM CHONG/REUTERS
Hiinas asuv Chongqingi loomaaed on hädas liiga taltsaks muutunud valgete tiigritega – loomad on nii leebed, et kardavad isegi kanu, kes on neile söögiks mõeldud.

Loomaaias elab viis haruldast valget tiigrit, kes õpetati algselt välja külastajatele trikke esitama, vahendab Ananova.

Talitajad on püüdnud kiskjates nende loomulikke instinkte äratada, visates nende puuri elusad kanu, kuid siiani pole see tulemusi andnud.

«Nad peaksid metsikud ja hirmuäratavad olema, aga oma pehme elustiili ja inimeste hoolitsuse tõttu on nad järk-järgult oma metsiku loomuse kaotanud,» rääkis tiigrite talitaja Shi Ruqiang.

«Ma püüdsin elavate kanadega neis huvi äratada, aga see oli naljakas vaatepilt. Tiigrid olid nii hirmunud, et ei julgenud neile ligigi minna,» kirjeldas loomade hooldaja.

«Üks kana minestas ja siis hakkasid tiigrid lõpuks ometi sellele lähenema – aga siis kana ärkas, hakkas kaagutama ja tiigrid põgenesid elu eest!» muigas talitaja.

Ta lisas, et tiigrite julgemaks muutmiseks hoitakse neid nüüd vähemalt 12 tundi päevas puurist väljas.

Samuti plaanitakse nende sekka üks metsik tiiger tuua, kes teistele eeskuju annaks.

«Kui kõik see ei aita, vähendame lihtsalt nende toiduportsjoneid, kuni nad on nii näljased, et on sunnitud ise küttima,» lõpetas talitaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles