Õpilasfirmad panevad toodangu müüki

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kujunes Kaubamajakas toimunud õpilasfirmade laat menukaks.
Mullu kujunes Kaubamajakas toimunud õpilasfirmade laat menukaks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval, 5. detsembril 10-17 toimub Kaubamajaka ostukeskuses järjekordne koolide ja õpilasfirmade müügipäev "Jäärmark 2009".


Ürituse ühe korraldaja, Pärnu Ülejõe gümnaasiumi majandusõpetaja Kristi Suppi teatel on noored hea näide sellest, kuidas paista majandussurutise ajal silma uute ideedega.

"Majanduse elavdamiseks on tarvis rohkem ettevõtlikke inimesi, kes tuleksid välja uute ideedega, looksid ettevõtteid ja pakuksid tööd. Noored on selleks altid õppima," tõdes Suppi. "Majandusõpetus koolides pakub häid võimalusi ja kasvatab noori ettevõtlikke inimesi."

Noorte ja ettevõtlike tegevusega saab end kurssi viia detsembri esimesel laupäeval Kaubamajakas toimuval müügipäeval "Jäärmark 2009".

Suppi teatel osalevad seekordsel müügipäeval koolide käsitööringid ja töötoad Raeküla gümnaasiumist, Koidula gümnaasiumist ning Libatse, Valgu, Kaelase ja Varbla koolist.

Samuti on kohal Raeküla, Ülejõe, ühis- ja Sindi gümnaasiumi õpilaste mini- ja õpilasfirmad. Kaasa löövad külalisfirmad Tallinnast, Lõuna-Eestist ja Narvast.

"Müügipäeval pakuvad ligi kolmkümmend meeskonda müügiks omavalmistatud tooteid ja teenuseid," teadis Suppi.

Et müügipäev oleks huvitav nii osalejatele kui külalistele, on korraldajad - Pärnu Ülejõe gümnaasiumi 12.b klassi projektimeeskond ja Pärnu majandusõppe aineühendus - mõelnud päeva kultuurilisele poolele.

Nii esinevad müügipäeval tantsijad, võimlejad, lauljad ja trikiratturid. Toimuvad esitlused ja degusteerimised.

Üritusele eelneb reklaamivõistlus. Osalejate reklaamid on juba praegu nähtaval Kaubamajaka kodulehel internetis ja huvilised saavad valida nende seast oma lemmiku.

Meelisreklaamile saab toetust avaldada e-posti aadressil kristi.exc@gmail.com. Lemmikreklaame autasustatakse müügipäeval, 5. detsembril kell 16 Kaubamajakas.

Suppi kinnitusel annab üritus noortele ettevõtjatele hea müügi-, suhtlemis- ja esitluskogemuse, samuti õpetab kujundama müügipinda ja tegema reklaami. Ostjad võivad leida laadalt originaalseid jõulukinke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles