Briti koolilaps sai eksamil roppuse eest punkte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Üks Suurbritannia algkooliõpilane, kes kirjutas oma eksamitööle vaid ühe fraasi, nimelt inglisekeelse roppuse «F*** off» («Mine p***e»), sai vulgaarse väljendi õigesti kirjutamise eest kaks punkti.

Rõvedus andis õpilasele 7,5 protsenti maksimumpunktidest ning Inglismaa ülemeksamineerija sõnul oleks laps saanud 11 protsenti maksimumpunktidest, kui ta oleks lisanud ka hüüumärgi, vahendab Femalefirst.

Roppuse kirjutas õpilane vastuseks ülesandele, milles paluti kirjeldada ruumi, kus ta istub. Tänu oma vastusele sai õpilane ülesande eest kaks punkti, kokku võis eksami eest saada 27 punkti.

«See näitab mõningate meie poolt nõutavate väga algeliste oskuste olemasolu, näiteks võimet tähendust edasi anda ja mõningast õigekirjaoskust,» põhjendas Inglismaa Hindamise ja Kvalifikatsioonide Liidu ülemeksamineerija Peter Buckroyd ülbitsemise eest punktide andmist.

«See näitab, et sel õpilasel on rohkem oskusi kui neil, kes mitte midagi ei kirjuta,» lisas Buckroyd.

Haridusliikumise Campaign for Real Education esimees Nick Seaton suhtus roppuse eest punktide andmisse aga taunivalt.

«Pole ime, et meie eksamisüsteem on kaotanud igasuguse usaldusväärsuse,» ohkas ta vulgaarsuse eest punktide jagamisest kuuldes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles