Kodanikupäev võetakse Raekülas suurelt ette

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus on linnaosa seltsielu süda.
Raeküla Vanakooli keskus on linnaosa seltsielu süda. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Neljapäeval, 26. novembril tähistatavat kodanikupäeva märgitakse Raekülas hoopis laiemalt: Raeküla koostöökolmnurga ehk Raeküla gümnaasiumi, Raeküla lasteaia ja selts Raeküla eestvõttel saab teoks üritusterohke „Hea kodaniku nädal".

Laupäevast laupäevani vältava „Hea kodaniku nädala" hakatuseks on 21. novembril Raeküla Vanakooli keskuses toimuv perepäev „Madritrall Raekülas".

Kell 12 algavale pidule tulnutel on päeva jooksul võimalus meisterdada taaskasutuskunsti töötubades endile trallimaske ja muid paslikke aksessuaare, et hiljem neis juba karnevalil kepsutada.

Muidugi kuuluvad perepäeva juurde mardi- ja kadripäevalaulud, -tantsud ja -mängud.

Esmaspäeval, 23. novembril jõuab „Hea kodaniku nädal" Raeküla lasteaeda. Kell 10 avatakse seal meisterdamise õpitoad, ka hakkab lasteaias pihta käsitöölaat, kus saab õpitubades valminud esemetega kohe kaupa teha.

Kolmapäeval, 25. novembril kell 11 algab Raeküla Vanakooli keskuses memmede ja mudilaste ennelõuna, kus eakate folkloorirühma Kaasike liikmed harjutavad neist natike nooremate folklooriansambel Viisuke tantsijate-lauljate ning päris verinoorte taidlejatega üheskoos rahvalikke laule, tantse ja mänge ehk viimistlevad kava, millega esinetakse kodanikunädalat lõpetaval kontserdil.

Neljapäeval, 26. novembril kell 9.30 peetakse Raeküla lasteaias abiturientide ja mudilaste ennelõunat. Seal ei mürata niisamama, vaid kokkusaamisel korraldavad abituriendid mudilastele rahvalikke mänge ja muid huvitavaid tegevusi.

Punkti „Hea kodaniku nädalale" paneb laupäeval, 28. novembril kell 15 Raeküla Vanakooli keskuses algav pereansamblite festival „Peretuur 2009", mis üksiti märgib esimest adventi.

Kontserdil esinevad ühiskavaga memmed-taadid-mudilased, kuulu järgi astuda Vanakooli keskusest läbi päkapikudki, kes on nõus kaasa võtma kingisoove jõulutaadile.

Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele pühendatud kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril.

26. novembril 1918. aastal võttis Maanõukogu vastu määruse „Eesti demokraatlise vabariigi kodakondsuse kohta", kus kirjeldati esimest korda Eesti kodaniku mõistet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles