Poelettidele jõuab ajakiri Mood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatoimetaja Kristi Pärn-Valdoja usub, et ajakiri saab populaar­seks.
Peatoimetaja Kristi Pärn-Valdoja usub, et ajakiri saab populaar­seks. Foto: Liis Treimann, erakogu

Endine Stiili peatoimetaja Kristi Pärn-Valdoja leidis pärast Stiili liitmist Annega, et Eesti ajakirjaturule on tekkinud tühimik, ja täitis selle kirjastaja Tiiu Järviste abil moe- ja iluajakirjaga Mood.

Uuest ajakirjast, mille vastutav väljaandja ja rahastaja on Järviste (kes on pannud aluse ka kuulutustelehele Soov), leiab peale moejuttude ja -nippide ka intervjuusid tuntud eestlastega ning pikemaid moeajalukku vaatavaid lugusid.

Peatoimetaja Pärn-Valdoja lisab, et ajakiri ei paku üksnes pildiilu, vaid ka pikemat lugemist – näiteks Nõukogude aja moest. Veel nimetab ta intervjuud Peeter Volkonskiga, kust selgub, et habetunud mees oli lapsena mannekeen.

Ajakirjast leiab ka pildiseeriaid Eesti nimekamatelt moefotograafidelt ja disaineritelt ning veidi ka praktilisi soovitusi. «Mood annab ka stiilinõu, mida mis figuuriga kanda, ja õpetab, kuidas endale ise moodsaid aksessuaare valmistada,» selgitas peatoimetaja.

Uue ajakirja turule toomine oli Pärn-Valdoja sõnul ajendatud sellest, et pärast Stiili muutumist Anne & Stiiliks tekkis endiste Stiili lugejate jaoks Eesti ajakirjaturule tühimik. «Turul on palju üldhuviajakirju, mis on mõeldud kõigile ja kust igaüks leiab natuke midagi endale,» rääkis ta. «Meie oleme ennast väga konkreetselt suunanud moehuvilistele inimestele ja moe all pean silmas üht kultuuri osa ja kunstiliiki, mis huvitab paljusid.»

Anne & Stiil Pärn-Valdoja sõnul aga alles otsib seda, kellele ajakiri mõeldud on ja mis on selle kontseptsioon. «Nad on võtnud väga sotsiaalse suuna ning moe ja ilu osa on seal võrreldes meie ajakirjaga küllaltki väike,» nentis ta.

Uue ajakirja autorite hulka kuuluvad näiteks Andrus Kivirähki abikaasa Ilona Martson, Ivo Nikkolo turundusjuht Mervi Lill, raadiohääl ja telenägu Electra ja näitleja Kärt Kross. Plaadiarvustusi kirjutab Mart Juur ning kõige tähtsamal – uutel moetuultel – hoiab silma peal moekunstnik Britt Samoson, kes jagab nii moesoovitusi kui ka illustreerib ajakirja.

Pärn-Valdoja sõnul on moeajakirjade lugemine Eestis ajast aega traditsiooniks olnud ja ta usub, et moehuvilisi jätkub ka sellele ajakirjale. «Meenutagem, kui popid olid Burda ja Siluett!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles