Noortekohvikus kohtuvad inimhingede insenerid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olavi Ruitlane oma skandaalse raamatuga "Naine".
Olavi Ruitlane oma skandaalse raamatuga "Naine". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval toimub klubi-kohvikus IN "Inimhingede inseneride päev" nime kandev üritus, mille käigus kuuleb mitmete eriilmeliste autorite loomigut.


Üritus algab kell 17 kui oma raamatut "Naine" esitleb Olavi Ruitlane.

Ürituse korraldaja Toomas F. Aru teatel on skandaalse ja intrigeeriva sisuga teos üks neist raamatutest mida peab lugema.

Eesti Ekspressi kultuurilisa Areen on kirjeldanud teost nii skandaalsena, et halvimal juhul võinuks seda oodata koguni ärakeelamine.

Ruitlane kirjeldab Naist kui kõike, mis on halb, naeruväärne, tobe, kiuslik, rumal jms. Naine on teose ainus negatiivne tegelane, absurdsuseni ebameeldiv, ning tema käes süütult kannatava minajutustaja Mehe suurimaks lohutuseks jääb olnu aus ülesmärkimine.

Noortekeskuses räägib kirjanik raamatust ja vastab huviliste küsimustele.

Kell 20 algab ürituse raames toimuv kontsert, kus astuvad üles Orav-B ja John Stuart Mill.

"Orav-B on Ivo Orava alias Belka soolokava," teadis Aru. "Esitusele tuleb põneva lüürikaga omanäolise artisti sooloprojekt, mis viib kuulajad rännakule väga erinevatesse teemadesse. Kõigile, kellele meeldib pisike irooniline huumor, kiiksuga naljad ja vahetu esitus, peaksid leidma sellest soolokavast midagi endale."

Õhtu lõpetab peagi viiendat juubelit tähistav alternatiiv-roki bänd John Stuart Mill, mis esitab eranditult eestikeelsete luuletajate loomingul põhinevat muusikat.

Aegade jooksul on bänd viisistanud mitmete Eesti luuletajate loomingut. Doris Kareva, Arvi Siig, Ilmar Trull ja Milvi Sepping on vaid mõned näited.

Kuigi üritus toimub noorte vabaajakeskuse ruumes, on oodatud Aru teatel üritusele igas vanuses huvilised, kes soovivad osa saada kvaliteetsest ja kultuursest meelelahutusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles