Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Priit Pajusaar: «Nooruse» aeg möödus stiilipidude ja laululaagritega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Anu Saagim
Copy
Juba aastaid pälvib «Eurolaulu» võitjatiim ühe Saaremaa memme kootud vaiba. «Ega see polegi nüüd minu vaip, praegu on see Gleni käes,» sõnas Priit Pajusaar eile. Tegu on tiimile juba teise rõõmsavärvilise vaiba­ga – esimese teenisid nad neli aastat tagasi
Juba aastaid pälvib «Eurolaulu» võitjatiim ühe Saaremaa memme kootud vaiba. «Ega see polegi nüüd minu vaip, praegu on see Gleni käes,» sõnas Priit Pajusaar eile. Tegu on tiimile juba teise rõõmsavärvilise vaiba­ga – esimese teenisid nad neli aastat tagasi Foto: Liis Treimann
Sel nädalal tähistab legendaarne segakoor «Noorus» oma 50. sünnipäeva. Sünnipäevakontserdid «Las ma armastan Sind täna» toimuvad 19. novembril kell 19:00 Pärnu kontserdimajas ja 21. novembril kell 18:00 Estonia kontserdisaalis.

 Segakoori «Noorus» ridadesse on kuulunud palju praeguse Eesti ühiskonna silmapaistvaid tegelasi, kes «Nooruse» aegu tänagi kalliks peavad.

Priit Pajusaar (helilooja):

Mina sattusin segakoori «Noorus» koos mõningate õpingukaaslastega Konservatooriumi päevil koorijuhtimist õppides.

Ene Üleoja väga karismaatilise ja sütitava koorijuhina ning Maie Kivita väga sümpaatse inimesena olid noorele koorijuhihakatisele suureks eeskujuks.

Repertuaar oli ajastut arvestades väga huvitav. Eriti meeldejäävad olid Mustpeade majas toimunud jõulukontserdid, mida küll sel ajal teisiti nimetati. Ja muidugi E.Tambergi «Amores», mis juba esimeses proovis judinad ihule tõi – tõeliselt kaunis muusika.

Noorte inimeste seltsielujanu sai kustutatud erinevate stiilipidude ja laululaagritega. Väga põnev periood oli, kui «Noorusest» tehti filmi ja selle jaoks lavastati uuesti üks paljudest stiilipidudest.

Selline kirev elu, kus kontsentreerumine proovides ja laval ning lõbusad ühised üritused, oli hea pinnas sõprussuhete tekkimisele, mis siiani kestavad. Oli igavesti põnev Noorusaeg!

Segakoor «Noorus» ootab sünnipäevale kõiki vilistlasi ja sõpru. Kohtumiseni Pärnus ja Tallinnas!

Kui soovid toetada Segakoori «Noorus» juubelihooaja muusikaprojekte, helista Elioni annetustelefonil 900 6800, toetuse suurus on 50 krooni.

Tagasi üles