Priit Rebane: «Nooruse» aegadest meenuvad laululaagrid ja peod

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskuse pidulik avamine 09.10.09 - Priit Rebane (keskel)
Solarise keskuse pidulik avamine 09.10.09 - Priit Rebane (keskel) Foto: elu24.ee
Sel nädalal tähistab legendaarne segakoor «Noorus» oma 50. sünnipäeva. Sünnipäevakontserdid «Las ma armastan Sind täna» toimuvad 19. novembril kell 19:00 Pärnu kontserdimajas ja 21. novembril kell 18:00 Estonia kontserdisaalis.

Segakoori «Noorus» ridadesse on kuulunud palju praeguse Eesti ühiskonna silmapaistvaid tegelasi, kes «Nooruse» aegu tänagi kalliks peavad.

Priit Rebane (Solarise ja BDG Meelahutuse AS üks juhtidest/omanikest):

«Nooruse» koor oli oma aja parimaid harrastuskoore, kuid ma arvan, et oluline osa inimesi käis seal koos ka toreda seltskonna pärast. Ene Üleoja karsimaatilise dirigendina tõi Nooruse koori kokku palju vahvaid inimesi.

Mina olen kogu eluks sõbraks saanud õige mitme koorikaaslasega ja suhtlen nendega ka täna, 20 aastat hiljem. Alles eile rääkisime ühega neist telefonis pika jutu maha.
Ilmselt ühendavad meid  inimestena jagatud väärtused, mis siiani kestma on jäänud.

«Nooruse» koori elust on enim meelde jäänud meie ühised üritused, laululaagrid ja  peod. Silme ette kerkib selge mälupilt, kuidas kütmata Ikarus bussiga laululaagri poole vurati ning Singer Vingerit lauldi ... «Sa ära ära jahtu kuni ma tuleeen...»

Ma usun, et noorena RAM'i poistekooris ja seejärel Nooruses veedetud aastad on minus loonud huvi ja mõistmise nii koorimuusika kui klassikalise muusika vastu üldisemalt. Sain äsja valmis ehitatud Nokia Kontserdimaja, mis oli väga suur väljakutse ja võttis minu elust mitu aastat. Olen tõesti rõõmus, et suutsime luua hea koha kõigile neile inimestele, kes muusikat oma elus tähtsaks peavad. 

Segakoor «Noorus» ootab sünnipäevale kõiki vilistlasi ja sõpru. Kohtumiseni Pärnus ja Tallinnas!

Kui soovid toetada segakoori «Noorus» juubelihooaja muusikaprojekte, helista Elioni annetustelefonil 900 6800, toetuse suurus on 50 krooni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles