Def Räädu astub üles Puhta Kulla laval

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Def Räädu
Def Räädu Foto: Marina Puškar

20. novembri õhtul esitlevad klubis Puhas Kuld oma uuemat loomingut


hiphop/

reggae

/elektroonika spetsialistid Def Räädu ja hiphop artist Móre


koos kaaslastega.


Def Räädut võib kahtlusteta pidada Rakvere 21. sajandi muusika üheks edukamaks ekspordiartikliks. Enam kui kümne tegutsemisaasta jooksul on nad jätnud maha märkimisväärse jälje Eesti hiphop, reggae ja elektroonilise tantsumuusika maastikule.

Kolme albumi, ühe remiksalbumi ja lugematute koostööprojektide jagu materjali on leidnud väljastamist CD-del ja vinüüliplaatidel nii Eestis kui mujal maailmas. Ilmunud on muuseas sellised lood nagu "Eesti (feat Antonio Ocasio)", "Chelsea (feat Kynt)", "Kuningas
ei eksi (feat J.O.C. & Sofia Rubina)" ja "RL5 (feat Stupid F)".

Tänavusel vabariigi aastapäeva kontserdil Jõhvis esitas Def Räädu just selleks tarbeks
kirjutatud loo "Viru vanne".

Bänd astub reedesel kontserdil üles ligi tunnise kontsertkavaga. Vanema ja juba klassikaks muutunud loomingu kõrval tuleb ettekandele värske looming peagi ilmuvalt neljandalt stuudioalbumilt "Ahvid & Klahvid".

Lisaks kesksetele produtsentidele Remi Prual (DJ) ja Arian Levin (bass) on bändiga
laval Raun Juurikas (klahvpillid), Stupid F (vokaal), J.O.C. (vokaal), Mr. President ja maailmarekordiüritaja Reigo Ahven (löökriistad). Viimased kolm
on muuseas ka Viljandi Kultuuriakadeemia vilistlased.

Lisaks tutvustab oma suvel valminud debüütalbumit "Maailm On Hukas LP" Rakvere päritolu räppar Móre. Mees, keda elu on viinud aastateks elama Londonisse ning kelle salakireks on poolprofessionaalne poks, kannab koos kaaslastega ette lugusid oma albumilt, kuid ka albumivälistest koostööprojektidest.

Muuhulgas tuleb ettekandele Móre & Gerda värske videosingel "Ei Kuule Mind?".

Peomeeleolu aitavad kontserdite eel ja järel üleval hoida DJ'd, kes mängivad
meeleolukat tantsumuusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles