Terve inimene on roosapõskne ja kullakarva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puu- ja köögiviljade söömine annab tervislikuma näojume.
Puu- ja köögiviljade söömine annab tervislikuma näojume. Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuldselt kumav nägu mõjub kaasinimestele atraktiivsemalt, on teadlased välja selgitanud ning soovitavad päevitamise asemel rohkelt puu- ja köögivilju süüa.


Eksperimentide käigus on välja tulnud, et tervislikuks peetakse roosasid põski ja kergelt kollakat nahka, mitte niivõrd tumedat ja päevitunud nahka, kirjutab Telegraph.

Teadlased tegid katse, kus katsealustel paluti arvutiprogrammi abil muuta inimeste näojumet selliselt, et see näeks välja võimalikult tervislik. Selgus, et inimesed muutsid arvutiekraanil olevad näod heledamaks ning lisasid roosat ja kollast tooni.

Kuna päriselus pole arvutiprogrammist abi, tuleks näojume turgutamiseks süüa puu- ja köögivilju vähemalt viis korda päevas.

St Andrew' ülikooli professori David Perretti sõnul on see jume parandamiseks ainuke loomulik võimalus. Ta lisab ka, et tervislikku väljanägemist mõjutab eelkõige see, mida me sööme, mitte ainult kui palju me sööme.

Roosakas nahk annab märku heast verevarustusest ja piisavast hapnikust ning inimene näeb tervem välja. Teadlaste hinnangul viitab see tugevale südamele ja tervetele kopsudele.

Suitsetajad ja ka südame- või suhkruhaigust põdevad inimesed ei saa roosa nahaga just kiidelda ning seetõttu ei näe nad ka kuigi terved välja.

Õrnalt kuldse või kollaka näojume saavutamisele aitavad kaasa puu- ja köögiviljades leiduvad pigmendid ning samas on needsamad pigmendid väga võimsad antioksüdandid, mis abistavad organismi haigustega võitlemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles