Tartus heitleb breikarite koorekiht

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Breiktants.
Breiktants. Foto: www.dancinmachine.org

Tartus Athena keskuses reedel, 20. ja laupäeval, 21. novembril peetav „Battle of Est 2009" toob järjekordselt Eestisse Vana ja Uue Maailma breiktantsu ässad.

Üheksandat korda toimuv üritus on viimase paari aastaga tõusnud Põhja-Euroopa suurimaks ja kõrgetasemelisimaks breiktantsuvõistluseks.

Väite tõestuseks piisab ütelda, et korraldajate poolt Tartusse kutsutud kaheksast VIP- meeskonnast kõik crewd on eelnevalt võitnud mõne võistluse kas Euroopas või kaugemal.

Crew

de võistlusel Athena keskuse stseenil rakendatakse breigi juures juba tavapäraseks saanud battle-süsteemi, kus vastamisi läinud võistkonnad üritavad teineteist üle trumbata ehk üle breikida vahetult publiku ja loomulikult žürii silme all.

Varasemate mõõduvõttudega võrreldes on „Battle of Est 2009" uus see, et elu võistluspaigas „lahingutest" hinge tõmbavate breikarite puhkuse ajal ei soiku: sellal pakutakse publikule köitvate vahepaladena hip-hoptantsu erinevate kategooriate jõuproove.

Kes miskil põhjusel ei saa breikaritele vahetult Athena keskuses kaasa elada, neil on võimalus toimuvat siiski jälgida: ürituse korraldajate kodulehelt www.dancinmachine.org saab kuulata breigipeo live´s otseülekannet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles