Metal-punt Recycle Bin tutvustab plaati

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recycle Bin.
Recycle Bin. Foto: promo

Eesti üks vanimaid

metal

-bände Recycle Bin esitleb minituuri käigus Pärnus, Tartus ja Viljandis oma tänavu suvel ilmunud EPd "Distorted Visions".


Neljapäeval kell 20 Pärnu klubis Sugar tuuri alustav bänd on üsna omanäoline sellepärast, et äsja 10. aastapäeva tähistanud ansambli vanim liige on vaid 24aastane.

"Poisid hakkasid Tallinnas bändi tegema ikka üsna noorelt, 13-14aastasena," teadis viimased kaks aastat ansambli lauljaks olnud Taavi Holter. "Väikeste poistena hakkasid nad siis esinema koolipidudel ja saavutasid kiiresti suure populaarsuse. Eks nende bändi tegemisele aitas kõvasti kaasa see, et enamik poisse on pärit muusikute perekonnast."

13aastaste jõnglastena Metallica ja Nirvana hittide kaverdamisega bändi tegemist alustanud poisid panid 2002. aastal kinni Eesti noortebändi konkursi ja aasta hiljem ilmus Recycle Bini seni ainus täispikk album "Incomplete Schizophrenia".

"Seda peetakse siiani Eesti üheks parimaks metal-abumiks," lausus Holter.

Värskele EP-le on Recycle Bin salvestanud neli tuttuut lugu. Holteri kinnitusel on bändi värske looming kuue aasta tagusega võrreldes märksa progressiivsem, keerulisem ja värvikam.

"EP esmaeesmärk on tutvustada bändi Eestist väljaspool," rääkis Holter noorte muusikute auahnetest plaanidest. "Üritame jõuda välismaal plaadilepinguni ja ega keegi tule Euroopast sind siia otsima, ikka ise tuleb selleks tegutseda. Oleme saatnud EP laiali ja ees seisavad ka kontserdid Lätis ning Soomes."

Plaadi esitlused toimuvad kohtades, kus Recycle Bin on viimasel ajal vähem käinud. Peale Sugari Pärnus näeb metal-muusikuid reedel kell 20 Tartu klubis Plink Plonk ja laupäeval kell 20 Viljandi klubis Puhas Kuld.

Recycle Bini saadab minituuril ansambel OneWord, mille liikmed kirjeldavad oma muusikat kui intensiivsel gruuvil elavat rokki: rütmi, rifi ja sõna sümbioosi.

Peale eelmainitute esineb Pärnu kontserdil Alloy Indefinite ja Viljandis Emerald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles