Mees tunneb keelel sõnade maitset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keele peal
Keele peal Foto: AFP / Scanpix

Blackpoolis elav James Wannerton on üks neist vähestest inimestest maailmas, keda vaevab haruldane nähtus sünesteesia.


Tänu sellele on tema maitsmismeel ühendatud kuulmisega ning erinevad lausutud sõnad annavad talle lisaks ka maitseelamuse, kirjutab Daily Express.

Kui 50-aastane mees kuuleb nime Tony Blair, siis tunneb ta kookospähkli maitset, samas kui nimi Christina toob ta keelele soolaste ja väga nätskete krõbuskite maigu. Õnneks kannab mehe enda naine nime Janette, mis «maitseb» kui peekon.

James võrdleb erinevalt kõlavaid sõnu keelele sattunud maitsepiisakestega, kusjuures mõned maitsed on tugevamad kui teised.

Nõnda tunnebki James Labradori koera haukumist kuuldes keelel magustoidu maitset ning sõna «rääkima» toob suhu väga rasvase lambaliha meki, mis on tugev ja küllalt domineeriv.

Veebilehtede arendajana töötav mees mõistab ka kummalise seisundi positiivseid külgi ära kasutada. Piisab tal vaid mõnele maitsvale toidule mõelda, kui ta selle täpset maitset ja isegi toidu õiget temperatuuri tunneb - olgu toiduks siis jäätis või kuum pirukas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles