Modern Fox peab juubelit

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Eesti omanäolisemaid ja stiilsemaid tantsuorkestreid Modern Fox tähistab oma 25. aastapäeva tillukese juubelituuriga: neljapäeval, 19. novembril esinetakse Viljandi pärimusmuusika aidas, reedel, 20. novembril Tartus Vanemuise väikeses majas ja pühapäeval, 22. novembril Tallinnas Vene kultuurikeskuses. Kõik kontserdid hakkavad pihta õhtul seitsmest.

1984. aasta septembris esimese Eesti Vabariigi aegsete lauludega plaadi leidmisest ajendatud idee luua ajastutruu tantsuorkester on edukalt realiseerunud ja G. Otsa nimelise muusikakooli kunagiste õpilaste loodud kollektiiv maitsmas kuulsuse vilju.

Nüüdseks 12-liikmeliseks orkestriks kasvanud Modern Fox eesotsas oma säravate soliste Airi Allvee, Mart Sanderi ja Artur Raidmetsaga on esinenud paljudes paikades Euroopas, ent Venemaalgi, nii Eiffeli tornis Prantsusmaal kui KGB peamajas Moskvas.

Orkestri esitatavate palade läinud sajandi 30.-40. aastate ehe stiil on sedavõrd ainulaadne muusikanähtus, et publik on sellest vaimustuses nii meil kui välismaal ning isegi siis, kui laulude sõnad on kuulajatele abrakadabra.

„Kirglised naised, lõbus laul ja viin", „Oober, pead kõik klaasid täitma veel", „Rikas ja vaene", „Paista sa, kuldne kuu", „Tädi Anna" ja paljud teised on nautida nende kelmikatest tekstidest aru saamatagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles