Päevas tuleb käia vähemalt 10 000 sammu

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata kehvale ilmale kutsutakse inimesi üles detsembris rohkem jala käima. Pildil punases Kristjan Kahn, kes käis jala Tallinnast Pärnusse.
Vaatamata kehvale ilmale kutsutakse inimesi üles detsembris rohkem jala käima. Pildil punases Kristjan Kahn, kes käis jala Tallinnast Pärnusse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Algatus "Käi jala!" kutsub kõiki eestimaalasi detsembris võidu tervisekäima, värske ja terve olekuks piisab vaid 10 000 sammust päevas.


"Suurem osa "Käi jala!" osalejatest liigub aasta läbi ja jagab oma edusamme teistega kaijala.ee veebi treeningpäevikus," rääkis algatuse eestvedaja Kätrin Karu. "Soovime detsembris kaasata oma käimisega veelgi enam inimesi üle Eesti, motiveerides neid osalemisega võistlusel."

Aktsiooniga võib liituda nii üksi, koos sõbraga või osaleda võistlusel seltskonnaga.

Tervislikku eluviisi soovitakse levitada töökeskkondades, mistõttu kutsutakse osalema firmasid.

""Käi jala!" võistluse omapära on see, et koht ja aeg ei ole kindel," seletas Karu. "Võistlus toimub detsembri jooksul maailma igas punktis ja võitjad on kõik, kes hakkasid senisest rohkem jala liiklema. Iganädalased auhinnad loositakse välja kõigi osalejate vahel. Võistluskuuks nimetame seekord küll detsembri, kuid uuel aastal loodame, et kõik uued liitunud jätkavad edukalt jala liiklemist."

Aktsiooniga saab enne detsembrit liituda tasuta ja pärast seda sümboolse tasu eest. Lisainfot leiab veebist aadressil www.kaijala.ee.

"Käi jala!" tervisekõnni detsembri kampaania soovib inimestele meelde tuletada: et olla rõõmus, erk ja terve, piisab, kui käia päevas umbes 10 000 sammu. Sellest eesmärgist jätkub, et panna alus tervislikule liikumisele.

"Käi jala!" loodi eesmärgiga koostöös tööandjatega ja avaliku sektoriga kaasa aidata liikumiskultuuri loomisele ja arendamisele, muutes liikumise teadvustamise lihtsaks, motiveerivaks ja arusaadavaks.

"Käi jala!" Püüab mõjutada tervislike eluväärtuste kujunemist ühiskonnas ja oma positiivse eeskujuga olemasolevaid ning järeltulevaid sugupõlvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles