Rahvusringhääling kuulutas välja konkursi «Eesti laul 2010»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestit Eurovisioonil esindav laul valitakse konkursil «Eesti laul», kus tänavu võidutses Urban Symphony.
Eestit Eurovisioonil esindav laul valitakse konkursil «Eesti laul», kus tänavu võidutses Urban Symphony. Foto: Liis Treimann

Eesti Rahvusringhääling kuulutab välja Eurovisiooni lauluvõistluse rahvusliku eelvooru, konkursi «Eesti laul 2010». Rahvuslikus eelvoorus osaleb kümme lugu ja eelvooru pääsemiseks toimub avatud konkurss.

 Võistluslaul ühes sellele lisatud andmetega peab laekuma «Eesti laulu» korraldustoimkonnale telemajja, aadressil Faehlmanni 12, Tallinn, hiljemalt 7. jaanuariks 2010.

Konkursil osalemiseks tuleb võistluslaul salvestada kvaliteetsele helikandjale, salvestisele lisada laulusõnad, autorite ja esitajate nimed ning allkirjastatud kinnitus, et laulu sõnu ega muusikat ei ole avalikustatud enne käesoleva aasta 1. oktoobrit.

Konkursile laekunud lauludest teeb žürii valiku 11. jaanuaril 2010. Kümne võistleva laulu leidmiseks ei tee žürii otsust anonüümselt, nii autorite kui ka esitajate nimed tuleb esitada samas ümbrikus helikandjaga. Rahvuslikus finaalis osalevad laulud tehakse teatavaks sama päeva õhtul ETV programmis.

ETV meelelahutussaadete toimetuse juht Mart Normet ütles, et laulude valimise süsteemis muudatusi teha ei ole plaanis.

«Viis, kuidas eelmisel aastal laulud välja valisime, õigustas end täielikult, mistõttu ei hakka me sel aastal jalgratast leiutama. Eelvaliku teeb pädev žürii ning finaalis otsustab võidulaulu kogu rahvas ja žürii,» selgitas Normet.

«Eesti laulu» produtsent Heidy Purga julgustab muusikuid ja artiste konkursil osalema.

«Möödunud aasta näitel said kõik kümme finaali valitud laulu suure tähelepanu osaliseks raadiotes, internetis ja televisioonis - rahvale said lood tuttavaks. Kohalikku popmuusikaelu õnnestus rikastada uue muusika ja uutmoodi kooslustega. Usun, et see on hea põhjus, miks ka sel aastal oma lood konkursile saata,» rääkis Purga.

Finaalis osalevate laulude tutvustamine ETV programmis, raadiojaamades üle Eesti ja internetis algab veebruarikuus.

«Eesti laul 2010», Eurovisiooni Eesti finaal, on ETV eetris 6. märtsil 2010, kus selgub, milline laul sõidab Eestit esindama Eurovisiooni 55. lauluvõistlusele Oslosse.

 Kodulehekülg lauluvõistluse reglemendiga asub aadressil: etv.ee/eestilaul

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles