Vabaduse väljakult stardib virtuaalne kosmosesüstik

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas näeb nüüd 4D elamuskino.
Tallinnas näeb nüüd 4D elamuskino. Foto: www.ahhaa.ee

Teaduskeskuse AHHAA Tallinna filiaalis algab sellest nädalast 4D-elamusfilmide programm, millele saab kaasa elada kosmosesüstikut meenutavas üheksakohalises kapslis.


TeaduskeskuseAHHAA juhataja Tiiu Silla teatel viib esimene startiv 4D-film "Kosmoseralli" külastajad tundmatule planeedile seiklema.

"Kasutusvalmiks on installeeritud juba ka üks ootamatustest tulvil kiirlaskumine lumistel mägiradadel ja ulmeline reis maakera sisemusse," teadis Sild. "Lähemal ajal lisandub veel "Skate Race" ehk tippkiire 4D-film rulalenduritest, tervitusena Vabaduse väljaku treppidel AHHAA juures rulatavatele noortele."

AHHAA Tallinna 4D elamuskino ehitati Saksamaal ja on maailmas ainulaadne nii oma sisekujunduse kui tipptasemel videoprojektsiooni osas, mis võimaldab saavutada tippkvaliteetse HD (High Definition) ruumilise 3D-pildi.

Sellised elamuskapslid on populaarsed nii Ameerika suurtes muuseumides kui mõnel pool Euroopas, kuid Skandinaavia maades ja Baltimaades teadaolevalt neid seni paigaldatud pole. Kapsel kaalub koos reisijatega kolm tonni ja selle liikumise tagavad põranda alla peidetud võimsad hüdraulilised seadmed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles