Ugala mängib jõululugu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugalas ootab lapsi lahke jõuluvana.
Ugalas ootab lapsi lahke jõuluvana. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jätkates veerandi sajandi pikkust traditsiooni, valmistub Ugala vaatajate ette tooma uut jõululavastust.

Seekord pakutakse publikule Silvia Soro verivärsket lastelugu «Nähtamatu varandus», mille aluseks on eri rahvaste muinasjutud.


Tegu on juba neljanda Silvia Soro kirjutatud näidendiga, mis jõuluajal Ugalas väikesi vaatajaid rõõmustab. Möödunud aastal oli laval tema «Inetu pardipoeg ja lendav kass», varem mängiti «Haldjakuninga kingitust» ning lugu «Ainult headest asjadest».

Näidendi tegevus viib vaatajad väga erinevatesse maailma paikadesse: Liivimaale ja Hispaaniasse, Ameerikasse ja Uus-Meremaale... Just nendes paikades rändab peategelane Kaur, otsides nähtamatut varandust, mis päästaks ta kurja kiusaja haardest. Oma teel kogeb ja õpib ta palju ja saab teada sedagi, et varandus, mis õnnelikuks teeb, ongi nähtamatu.

«Nähtamatu varanduse» lavastaja on Leino Rei ning lavakujunduse teeb Rosita Raud. Mõlemale on see esimene töine kokkupuude Ugalaga.

Lavaloos on oluline koht rahvaste muusikal, mida esitavad Marge Loigu juhendatud Viljandi muusikakooli õpilased.

Ugalalastest kuuluvad näitetruppi Janek Vadi, Meelis Rämmeld, Andres Tabun, Arvo Raimo, Tanel Ingi, Aarne Soro ja Vilma Luik, külalisena osaleb Merilin Kirbits.

Etendused on 10. ja 11. detsembril kell 12 ja 16; 12. detsembril kell 12; 15., 16. ja 17. detsembril kell 12 ja 16; 18. detsembril kell 12 ning 19. detsembril kell 12 ja 16.

Näitemängu lõppedes ootavad lapsi, nende vanemaid ja õpetajaid jõulutoad ning jõuluvana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles