Eesti parim kodukokk elab Tartus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Arulepp jõudis finaali kreemise ja krõbeda pühapäevahommiku gurmee retseptiga.
Maris Arulepp jõudis finaali kreemise ja krõbeda pühapäevahommiku gurmee retseptiga. Foto: Maris Arulepp

Laupäeval Tallinnas toimunud finaalis valis žürii Eesti tänavuseks parimaks kodukokaks Maris Arulepa Tartust, kes võlus žüriid oma kõrvitsapüree täidisega „Jõuluhõnguga pannkoogikarp".

Konkurss "Kodukokk 2009" kuulutati välja 1. septembril ja võistluse esimesse vooru laekus 250 võileivaretsepti.

Konkurssi koos Wõroga korraldanud ajakirja Oma Maitse tegevtoimetaja Siiri Kirikali poolt juhitud professionaalidest koosnev žürii valis oktoobris välja kümme parimat retsepti, mille autorid kutsuti osalema laupäevasel finaalvõistlusel, mis toimus Tallinna Kristiine Keskuse Kristiine bistroos.

Kümme finaali pääsenud parimat kodukokka hakkasid laupäeval jahtima peaauhinda - Estraveli reisi Pariisi ja autentset kokanduskursust.

Žürii poolt ette antud samasuguste toidukorvide sisust tuli võistlejatel oma fantaasia ja oskuste abiga tunni aja jooksul valmistada originaalsed pannkoogid.

Ülesandega kõige paremini hakkama saanud Maris Arulepp pärjati tiitliga "Eesti Kodukokk 2009". Peaauhinna andis võitjale üle „Eesti Noorkokk 2009" Ailen Ojamaa.

Siiri Kirikali kinnitusel oli võistlus pingeline ja võistlejate ärevus suur.

„Esimene võistleja lõikas kohe näpu veriseks, mõnel jäi retsept poolikuks, mõnel oli ajaga kitsas, mõne jaoks ei olnud pannkook kõige tugevam külg," rääkis Kirikal. „Võitja valimine osutus samuti üliraskeks ülesandeks - nagu selliste võistluste puhul tihti juhtub, said täpselt võrdse punktisumma said kaks finalisti. Aga pidime valiku tegema ja võitjaks osutus see Maris Arulepa roog, millel oli tugevam maitse".

Arulepp oli võidu üle üliõnnelik.

„Mu jaoks oli juba uskumatu see, et ma üldse finaali pääsesin," kinnitas pulmafotograafina töötav tartlanna. „See, et ma olen võitnud ei ole veel kohale jõudnud. Uskumatu! Olen väga õnnelik ja tänulik, et korraldajad andsid hobikokkadele sellise võimaluse ennast rahvale näidata ja nii põnevast võistlusest osa võtta".

Arulepa kõrval pääsesid veel konkursi „Kodukokk 2009" finaali Ragne Värk Pärnust, Evelin Org Tallinnast, Rein Ereb Jõgevamaalt, Erlis Schönberg Murastest, Maigi Lepik Valgamaalt, Ilse Metsamaa Sauelt, Ivi Laurits Viljandist, Maido Maiste Sakust ja Ain Karutoom Turbast.

Konkursi esmane eesmärk on tõmmata tähelepanu kodustele kokandustraditsioonidele. Kodukoka konkursile laekunud retseptidega saab tutvuda aadressil www.toidutare.ee/kodukokk2009 ja finalistide retseptid leiab ka portaalist 24tundi.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles