NASA: aastal 2012 ei tule mingit maailmalõppu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmalõpp lükkus edasi?
Maailmalõpp lükkus edasi? Foto: SCANPIX
USA kosmoseagentuuri NASA teadlased kinnitavad, et vastupidiselt rahva seas levivatele hirmujuttudele pole aastal 2012 maailmalõppu oodata.

Väidetavalt seisab muistse Ameerika põlisrahva maiade koostatud ennustuses, et maailmalõpp saabub 2012. aasta 21. detsembril, kirjutab Wenn.

Hüsteeriat kütab ka John Cusacki samateemaline katastroofifilm «2012».

NASA uurijate sõnul on nad sel teemal nii palju küsimusi saanud, et koostasid pika ja põhjaliku raporti, mille riputasid oma kodulehele ja milles nad inimeste hirmu teaduslike tõenditega kummutada püüavad.

Filmis «2012» ohustab Maad kosmosekatastroof, kuid NASA teatel on see puhas väljamõeldis. Samuti ei pea nende sõnul paika väide, nagu oleks maailmalõpu-ennustus pärit maiade müütidest.

«Meil pole absoluutselt mingit teaduslikku tõestusmaterjali, et 2012. aastal saabuks maailmalõpp või mis iganes muu,» ütles James Garvin NASAst.

«Oleme hästi kursis ohtudega, millest film räägib, aga pole mingit võimalust, et need sel ajal teoks saaks,» lisas Garvin.

«Kui maale läheneks hulkuv planeet, siis me teaksime seda… Viimane kord, kui miski piisavalt suur meid tabas, oli 65 miljonit aastat tagasi,» lõpetas kosmose-spetsialist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles