Tripper rokib, Twitter sakib

, veebireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed väärivad paremat kui Twitter.
Inimesed väärivad paremat kui Twitter. Foto: Pm

Tripper on hetkel kõige kuumem ja kiiremini kasvav suhtlusvõrgustik, tehes silmad ette isegi Facebook’ile: aastane tõus on +1689%. Uurime, mis see tripper õieti on, kuidas seda kasutada, millised on huvitavamad abivahendid.



Evelyn, poliitik:

«Säutsun tripperis mitu korda päevas. Tripper on suurepärane kanal info edastamiseks ja vahetamiseks. Kuna paljud poliitikud ja ajakirjanikud on tripperis, võib kindel olla, et sõnum jõuab oluliste inimesteni. Twitteriga võrreldes on tripperi kasutamine palju kiirem, mugavam ja ohutum. Mine tea, mis koleda viiruse võid Twitteri kaudu saada.»



Marju, trammijuht:

«Harvendasin just oma Twitterit, blokeerisin osad jälgijad, ilmselged piletita reisijad, kelle puhul ma ei näe mõtet, miks võiks neil mu feedi jälgimine kuidagi huvitav olla. Tripper on ses mõttes palju individuaalsem seinalt-seinale suhtlemisvorm, kus piletita reisijad ei saa anonüümselt kommentaare postitada.»



Mihkel, superstaarikohtunik:

«Ma andsin oma tripperi naiskirjanikule, see andis minu tripperi edasi miilitsale, kes annab selle omakorda Elmar Sepale (näib nii). Mul tagumik tulitab. Tahan oma tripperit tagasi.»



Rein, Mihkli vähetuntud ja seetõttu paljukannatanud vend: «Olen juba mitu kuud tripperis olnud. Sel ajal on valminud valik lühilugusid, mida saavad kõik soovijad lugeda dispanseri avaliku uudistevoo vahendusel. Ma ei tea, kas triperatuur on päriskirjandus või lihtsalt naljategemine. Minu jaoks seisneb «väga lühikese loo» žanri võlu just viisis võimalikult pikk lugu võimalikult nappide vahenditega edasi anda. Olen lugenud, et mingid sepad kaustavad Jaapanis juba ka kubemetäisid poeetiliste sõnumite (haikude, tankade) edastamiseks, aga minu meelest on kubemetäi info liigutamiseks liiga aeglane.»



Ago, varustaja:

«Tripper on mõttetult üles haibitud vidin. Kasutan seda ainult naiste sebimiseks. Teatud tüüpi naistele meeldib, kui mehel on tripper. Jätab kuidagi suurilmaliku ja moodsama mulje. Professionaalses mõttes on tripper tühi loos. Kui mul on konkreetne probleem mõne konkreetse tarnijaga, siis võtan lauatelefoni, valin teatava numbri ja helistan onu Koljale, kes probleemi üks-kaks-kolm lahendab.»



Olav, reklaamiguru:

«Tripper on tegijam raudselt. Mina kasutan tripperit n-ö RSSi asemel. Inimesed, kes on follower’iks pannud, saavad selle kaudu teada, kui blogisse on tulnud uus postitus.»



Ilmar, meediavaatleja:

«Mis keelesse puudub, siis kasutan tripperis nelja keelt läbisegi olenevalt kontekstist. Poleks näiteks väga mõttekas kreekakeelsele tekstile suunava lingi juurde ladinakeelset lühikommentaari kirjutada või ilma-Peepu sanskriti keeli skisoks sõimata. Niivõrd-kuivõrd mul üldse on mõtete omatoodangut, leiab iga mõte sõnastamist vastavalt keelele, milles see mõeldud sai.»



Märten, üliõpilane:

«Tripperi tugevus on kindlasti tema avatus: sa saad ise ehitada tripperi külge (Tripper APPI!) oma rakenduse, näiteks brauseriplugina või veebirakenduse. Mina näiteks tuunisin Liivimaa Henriku kroonika kerge vaevaga Roonemaa Henriku account’iks.»



Priit, peatoimetaja:

«Jutud Twitteri surmast on nii 2008! Olen pigem tuntud kui tripperi-skeptik, vähemalt sellisel kujul, nagu seal turundamist propageeritakse. Spämmi liigub tripperis liiga palju. Ses suhtes on kubemetäid märksa turvalisem kanal, eriti kui nad eesti keeles rääkima õpetada.»



Ainar, transamees:

«Sain tripperi ühe Viimsis elava mamsli käest, kui aitasin tal klaverit toast välja tassida. Selle mamsli vanamees peab Euroopa Liidu struktuurides mingit tähtsat ametit. Eks need eurobürokraadid ole kõik tripperis, ega neil muud teha pole, kui rahva raha eest vahetpidamata säutsuda. Aga lihtinimene kannatagu vaikides. Kellelegi kurta kah ei ole, jõle häbi on.»



Ahta, müüja:

«On saanud tõsiasjaks, et tripper on liikunud ärimaailma, ja seda päris jõuliselt. Mis tähendab, et poes käies tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, kui ei taha paha haigust külge saada.»



Tiina ja Kärt, koolilapsed:

«Meie issi on tripperis ja nüüd on emme ka! Kodus on kohe toredam olla, sest vanemad säutsuvad palju rohkem omavahel ja kellelgi ei jää aega meie kallal kraaksuda ega kireda, kui me salaja kuuri taga suitsu teeme!»



Aivo, kodune:

«Olen tänu tripperile leidnud palju uusi tuttavaid. Põnev on 140 tähemärgi kaupa muljetada. Ise jälgin peamiselt Barbi Pilvret, kuna mind huvitavad feminism ja muud nabaalused teemad.»



Raino ja Marek, tsiklimehed:

«Oleme viimasel ajal loobunud Twitteriga jamamisest. Nüüd lahutasime DreamGrow ajaveebist Twitter Updateri plugina, et teade kõigist postitustest Twitterisse ei jõuaks. Tripperis olles õpid eraldama ebaolulist mitteolulisest ning tegema raskeid valikuid.»



Margus, copywriter:

«Olen kuulnud, et ka Tartu linnavalitsus on tripperis! Kui räägiksin seda oma välismaa tuttavatale, kukuks need imestusest pikali. Eesti on ikka imedemaa küll.»



Ain, rahajõmm:

«Minu arust tuleks tripper maailmast ära kaotada. See teeb noortele ainult halba, kuna hoiab neid eemal tõelisest elust. Kui ma tripperis olin, vedelesin lihtsalt päevade kaupa arvutiga voodis ega teinud midagi mõistlikku.»



Lauris, maausuline:

«Ükspäev Taara küsis minult hea küsimuse: «Mis su tripperi strateegia on?» Alguses mul ei olnud mitte mingit strateegiat. Lihtsalt olin tripperis. Vaatasin, mis saab. Tänaseks on mul olemas päris konkreetne nägemus ja sammud, mida astuda. Esimene samm: lähen polikliinikusse. Ja lasen endale panna moodsa seatripperi. Maameeste jumal kaitseb neid, kes endast ise hoolivad!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles