Ansambel Kurjam tegi oma vanimale loole uhiuue video

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Sigus ansamblist Kurjam
Marko Sigus ansamblist Kurjam Foto: Kaarel Tigas

Kodumaine punklegend Kurjam tõi sel nädalal fännide ette video, mis on tehtud enam kui tosin aastat tagasi sündinud loole «Karske reede».

Lugu, mis jõudis helikandjal esmakordselt fännide ette 1997. aasta albumiga «Kurjam taevasse ei saa», on nüüd, 2009. aastal lõpuks saanud ametliku muusikavideo, mis salvestati selle aasta kevadel toimunud kontsertidel Tallinnas ja Tartus.

«See oli vist esimene lugu, mille me tegime, ma kirjutasin sõnad ju lõpukirjandi ajal. Ei tulnud ühtki teemakohast asja pähe ja siis hakkasin hoopis neid laulusõnu kirjutama,» kommenteerib hiti saamislugu Kurjami liider ja lugude autor Marko Sigus.

«Noh, oli tollal üldiselt nii, et muidugi keegi väga ei joonud aga kui reede käes oli, siis tuli raudselt mingi tinapanemine ja siis oli kogu linn juua täis. Kambad sõitsid kollaste Ikarus-bussidega linnas ringi ja jõid lõõtsa juures pudelist viina. Nüüd on 10 aastat mööda läinud ja reedeti on veel «ohtlikum» linna minna, sest pidusid on palju rohkem» lisas Sigus.

Lugu esitleti Siguse sõnul esmakordselt pedagoogikaülikooli baaris aadressil Lai 13, 13. kuupäeval ja reedesel päeval ning pilet üritusele pilet maksis 13 krooni.

«Mäletan, et ürituse plakati jaoks lõikasime pildi välja Peda raamatukogu ajakirjast. Mul oli raamatukogu kaardil muide noore Edgar Savisaare pilt ja keegi ei saand aru, et see mina pole, sest me kandsime ühesuguseid sarvraamiga prille.»

Enda sõnul ei pea Sigus hetkel käimasoleva alkoholismivastase-kampaania ajal alkoteema sellist käsitlust ebakohaseks.

«On igasugustel teemadel laule tehtud aga kõige soojema vastuvõttu saavad ikka joomalaulud ja löömalaulud. Kuulsin hiljuti uudist, et Eestis juuakse Euroopa riikidest kõige rohkem. «Karske reede» moraal ongi selline, et ei tule juua mitte iga päev vaid ainult reedeti. Siis langeb alkoholitarbimine seitse korda ja eesti saab jälle normaalseks riigiks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles