Kati Murutar lahutas 22 aastat kestnud abielu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Murutar
Kati Murutar Foto: Denis Giorgievski/Naisteleht

Kirjanik Kati Murutar lahutas ametlikult oma 22 aastat kestnud abielu kirjastaja Alo Murutarist ning võrdleb ammu surnud suhteid autorontidega, mida igaks juhuks maja taga ikka alles hoitakse.


Kati tunnistab ajakirjale Naised antud intervjuus, et käis esimesed 10-15 abieluaastat hästi püüdlikult mööda mehele sobivat trajektoori, kuid ühel hetkel selgus, et «tema radadele» mees kaasa ei tule.

Sealt edasi tuli tal valida: kas elada terve elu ainult teise inimese mudelis, teise jaoks, või ehitada oma elu üles, sest mees omalt poolt ei pidanud vajalikuks kohaneda ega panustada.

Veel kevadel Tartust alaliselt Pärnumaa tallu kolides lootis viie lapse ema, et eraldi elamine on lahendus, kuid tegelikult oldi jõutud punkti, kus kohtudes võõrastati ja vihastati, vaikiti ja oodati, millal teine su elust kaoks.

«Mees on oma asjadele keskendunud ja talle on laialiminek kergendus - mingi mõrd ei nõua ega halvusta enam,» räägib Kati, kuid ei salga, et temale tõi lõplik lahkuminek kaasa šoki ja leina - kadus viimnegi illusoorne turvatunne ning olmeline ja majanduslik üksindus lõid lõplikult üle pea kokku.

Samas on lahkuminek Kati ja eksabikaasa suhteid isegi parandanud, sest kumbki ei looda enam midagi ega süüdista - sotid on selged. Uut meest majja Kati siiski veel ei otsi: «Kuningas kuu pealt ilmselt ei tule. Ja kes mu Eedenisse jumalaks kipukski,» ütleb Kati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles