Alaealisega abiellunud polügamist mõisteti vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polügamistide sekti kuuluvad naised Texases.
Polügamistide sekti kuuluvad naised Texases. Foto: Reuters / Scanpix

38-aastane Raymond Jessop abiellus oma naisega, kui viimane oli vaid 15 aastat vana. Kohe pärast laulatust neiu rasestanud mees peab nüüd alaealise kuritarvitamise pärast kümme aastat trellide taga veetma.


Texase polügamistide sekti kuuluvale mehele mõisteti lisaks veel ka 8000 dollari suurune rahatrahv, vahendab n-tv.de CNN'i uudist. Sektisiseselt peeti ligi neljakümnese mehe abielu noore neiuga spirituaalseks.

Äärmuslikest mormoonidest koosnev sekt on varemgi uudistekünnist ületanud. 2008. aasta kevadel viisid ametivõimud sektile kuuluvast rantšost kaasa rohkem kui nelisada last.

Nädalaid väldanud vägikaikaveos pidid lapsed aga koju tagasi pöörduma, kuna ei leitud piisavalt asitõendeid, mis nende sealviibimise ohtlikkust oleksid tõendanud.

Leitud materjalid andsid politseile siiski põhjust tosinkonna sektiliikme suhtes juurdluse algatamiseks. Neile panid süüks laste kuritarvitamist või selle varjamist.

Asjatundjate hinnangul on sektil umbes kümme tuhat pooldajat, kellest valdav osa elab Utah' ja Arizona piiril. Polügamistid lõid ametlikust mormoonide kirikust lahku pärast seda, kui see 1890. aastal mitmenaisepidamisest loobus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles