Tüdruk aevastab päevas 12 000 korda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdruk aevastab päevas 12 000 korda
Tüdruk aevastab päevas 12 000 korda Foto: AFP / Scanpix

Praegusel aastaajal tunduvad kõik aevastavat, kuid USAs Virginia osariigis elav tüdruk teeb seda üle 12 000 korra päevas.

12-aastane Lauren Johnson aevastab minutis 8 – 9 korda, kirjutab foxnews.com.

Arstide sõnul kannatab laps niinimetatud sariaevastussündroomi all. Johnsoni probleemid said alguse kaks nädalat tagasi, mil ta külmetus ja haigeks jäi.

Tüdruku ema Lynn Johnsoni kinnitusel tekkisid ta lapsel aevastushood ja ta ei ole neist siiani lahti saanud.

Vanemad on viinud tütart kuue erineva spetsialisti juurde, kuid siiani ei ole ta aevastamise põhjust kindlaks tehtud. Terviseprobleemi tõttu ei saa laps koolis käia.

Üks neuroloog pakkus välja, et tegemist võib olla stressist tingitud psüühogeenilise probleemiga, mis võib selliseid aevastushooge esile kutsuda.

Maailmas on teada vähem kui 40 sellist juhtumit.

«Siiani ei ole sellele ravi leitud. Isegi juhtumite puhul, mil arvati mingi ravi mõjuvat, on hiljem aevastamised uuesti tagasi tulnud,» nentis ema.

Laurenil on natukene vedanud, ööpäevas on paar tundi, mil ta ei aevasta.

«Ta ei aevasta ainult siis, kui ta on sügavas REM-unes,» lausus ema.

REM-uni on unenägudega une faas, mis tekib umbes iga pooleteise tunni järel. Selle une faasile on  omased kiired silmaliigutused ja aju on väga aktiivne.

Bioloogide sõnul on aevastus füsioloogiliselt orgasmile kõige lähedasem tunne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles