Tiina Jantson - «Kolmanda aastatuhande naine»!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Jantson - “ Kolmanda Aastatuhande Naine”
7. Rahvusvahelise Festivali “Talent World” Grand Prix tõi koju Tiina noorem poeg Eghert-Sören Nõmm
Tiina Jantson - “ Kolmanda Aastatuhande Naine” 7. Rahvusvahelise Festivali “Talent World” Grand Prix tõi koju Tiina noorem poeg Eghert-Sören Nõmm Foto: Erakogu
Nädal tagasi toimus Ukrainas Kiievis suurejooneline galaüritus «Kolmanda aastatuhande naine», kus autasusid jagatakse igal aastal nendele naistele, kes oma töö ja saavutustega midagi erilist korda saatnud.  Sellel aastal oli nominendiks Eestist «Sixtina» tantsukooli juht Tiina Jantson.

Nominentide hulgas on teadlasi, poliitikuid, kultuuritegelasi jne. Kuna antud organisatsioon on rahvusvaheline, siis igal aastal autasustatakse ka kedagi väljaspoolt Ukrainat. Sellel aastal oli nominendiks Eestist Tiina Jantson, keda autasustati 20-aastase töö eest laste ja noortega nii Eestis kui ka rahvusvahelisel tasandil.

Tiina Jantsoni sõnul on see suurim tunnustus, mida kogu selle aja jooksul talle tema töö eest on osutatud. Maailmas toimuvate erinevate talendivõistluste korraldajad teavad juba ammu, et kui Tiina Jantson saadab kedagi võistlema ja oma maad esindama, siis võib alati kindel olla, et tegemist on väga andeka ja eriti hästi ettevalmistatud noorega. Tiina kasvandikud paistavad eriti silma oma professionaalsuse ja talendiga.

Paar päeva hiljem toimuski Kiievis ka lastele ja noortele 7. rahvusvaheline festival «Talent World», mille grand prix' tõi koju Tiina noorem poeg Eghert-Sören Nõmm, demonstreerides oma väga head tantsuoskust.

Neid lapsi ja noori, kes «Sixtinast» 20 aasta jooksul on läbi käinud, saab mõõta tuhandetega. Väga paljud nendest on tänaseks sirgunud väljapaistvateks tegelasteks ka Eesti elus, nagu näiteks Carmen Kass, Evelyn Sepp, Aldo Järvsoo, Jana Hallas jne.

Ka ilumaailmas on ta paljude maailma võistluste jaoks Eesti rahvuslikuks direktoriks. Üksi sel sügisel on tema kasvandikud Eestit esindanud juba neljal erineval iludusvõistlusel. Hetkel on käimas veel «Mrs.World» ja kohe on algamas «Miss Model Of The World» võistlus, kus ka Eestit esindamas «Sixtina» saadikud.

«Kuigi sügisel algas juba meie 20. hooaeg, siis suure juubelikontserdi plaanime teha alles kevadel mais, sest siis on põhjust kohe kaks juubelit omavahel ühendada,» ütleb Tiina. «Seniks aga annab see suur rahvusvaheline tunnustus jälle jõudu juurde, et oma igapäevatööd laste ja noortega ikka hästi edasi teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles