Bullfrog Brown kostitab Viljandi muusikasõpru

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bullfrog Brown
Bullfrog Brown Foto: Siret Roots

Neljapäeval, 12. novembril esineb Viljandi klubis Puhas Kuld Tartu bluusitrio Bullfrog Brown: Alar Kriisa (laul, suupill), Andres Roots (kitarr) ja Peeter Piik (bass).


Tänavuste Pärnu Bluusipäevade ja Manchesteri Bob Dylani festivali peaesinejad on sel aastal andnud 70 kontserti Eestis, Suurbritannias, Soomes, Prantsusmaal ja Poolas.



Augustis ilmunud kauamängiv "Moon and Central" oli "Eesti Päevalehe" nädala plaadiks ning seda "Õhtulehes" arvustanud Tõnis Erilaid kirjutas: "Kui olete tänavu otsustanud vaid ühte


heliplaati panustada, et masu ajal vähem raha läheks, siis arvan, et hetkeseisuga on Bullfrog Browni üllitis parim valik."

Alar Kriisa ja Andres Roots alustasid koostööd 2000. aasta suvel rokkbändis Green Bullfrog, võites sama aasta sügisel Tartu tudengibändide konkursi. Pärast kahte esinemist oli ansambliga liitunud Peeter Piik, trummide taga istus praegune Svjata Vatra löökpillimängija Kalle Kindel.

2003. aastaks oli Green Bullfrogist saanud alternatiivbluusi-trio Bullfrog Brown, kus lisaks
Kriisale ja Rootsile lõi kaasa suupillimängija Üllar Kärt. Uue koosseisu esimene esinemine Tartu festivalil WintFest tõi Rootsile parima instrumentalisti auhinna.

Esimesed välisesinemised järgnesid 2004. aastal ning tänaseks on Bullfrog Brown üles astunud Suurbritannia, Prantsusmaa, Poola, Tšehhi, Slovakkia, Soome, Läti ja Leedu festivalidel ja klubides.

2005. aastal ilmunud album "Snakes and Devils" jõudis bluusisaadete eetrisse Uus-Meremaast Sloveeniani, 2006. aasta EP "Uncooked" kandideeris Tartu Aasta
Teo aunimele ning sealt pärinev lugu "Meansalot" oli ainus pärast 1971. aastat ja väljaspool USA-d salvestatud pala, mille Saksa raadio Melibokus kaasas saatesse "Slaidkitarri ajalugu".

2007. aastal võitis Bullfrog Brown suurima rahvusvahelise bluusifoorumi Blindman's Blues Forum lauluvõistluse ning tuli kuuendaks UBL.com-i konkursil Ultimate Band, konkureerides tuhandete välismaiste rokk-, pop- ja hip-hop-artistidega ning edestades kõiki osalenud bluusibände.

2008. aastale läksid Kriisa ja Roots vastu duona, salvestades Kanada veebiajakirja "Blues
Underground Network" poolt aasta parimaks Euroopas tehtud bluusiplaadiks kuulutatud EP "Mother River Delta" ning andes aeg-ajalt kontserte koos Briti suupillivirtuoosi Steve Luryga.

Album "Bullfrog Brown with Steve Lury" ilmus käesoleva aasta veebruaris ning sellel tegi kaasa ka bassimängija Peeter Piik, kes nõustus mõni kuu hiljem ka ansambli põhikoosseisuga ühinema.

Järgmise CD "Moon and Central" ilmumise puhul kirjutas kriitik Mart Juur "Postimehes", et Bullfrog Brownist on saanud Tartu suurim ekspordiartikkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles