Kihutav tester Marko Asmer on oma karjääriga rahul

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW palgale jäänud Marko Asmer otsib võimalusi, et jätkata võidusõitja karjääri.
BMW palgale jäänud Marko Asmer otsib võimalusi, et jätkata võidusõitja karjääri. Foto: Margus Ansu
«Kart annab võidusõidu algtõed ja vormel on nagu ülikool,» ütleb BMW Sauber vormelimeeskonna testisõitja Marko Asmer (25) Kroonikale antud intervjuus ning kinnitab, et olenemata sellest et ta suures mängus ei osale, on ta oma karjääriga siiski rahul.

Marko kinnitab, et Vormel 1 sarja võidu sõitma pääsemine on kinni paljudes asjades: juhus, poliitika, õnn. Ka rajale sõitma kippujaid on tohutult palju. Mehe enda sõnul pole välistatud, et ta jätkab võib-olla BMW ridades. Hetkel on Marko palgaline testisõitja, saab palka ning elab enda sõnul sellest ka ära.

Marko resideerub pooleldi Eestis ja pooleldi Hispaanias. Kuna vormelisõit eeldab head füüsilist vormi, siis peab mees oluliseks võhmatrenni ning kehakaalu kontrolli all hoidmist. «Kiire sõit on füüsiliselt kõige raskem seljale ja kaelale. Ka temperatuurid on vormelis väga kõrged. Kerge see ei ole. Kuid mida rohkem sõidad, seda parem oled,» kinnitab Marko, kes testib oma füüsilist vormi pidevalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles