Näo peal magav kass lämmatas lapse?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC kogub abi vajavate laste toetuseks raha.
BBC kogub abi vajavate laste toetuseks raha. Foto: Image Works / SCANPIX

Rootsis leiti surnuna kolme kuu vanune rinnalaps, kelle näo peal magas kass.


Kuigi lõplikult pole surma põhjust veel kindlaks määratud, on alust arvata, et laps võis lämbuda näo peal magava kassi tõttu, kirjutab Aftonbladet.

Kolmekuune beebi oli käruga õue magama pandud ning käru pealt tekiga kaetud. Kui vanemad paari tunni pärast last kontrollima läksid, leidsid nad lapse näolt kassi.

Sundsvalli haiglasse toimetatud beebi tunnistati surnuks. Kohaliku TV4 uudistesaates kõnelnud lastearsti sõnul piisab nii väikesele lapsele vaid paarist minutist, et tekiks hapnikupuudus.

Kuna surma põhjust pole veel kinnitatud, võib olla tegu ka imikute äkksurma sündroomi ehk hällisurmaga.

Stockholmi ämmaemanda Birgitta Stenhammari sõnul pole ta mitte kunagi varem sellisest õnnetusest kuulnud, kuigi on ametis juba aastast 1975. Ta usub, et kolmekuune laps peaks end juba kaitsma ja näiteks kätega vehkima, kui midagi kõrvalist näole satub.

Stenhammar soovitab siiski loomadel ja imikutel silma peal hoida ning kui laps õue magama jäetakse, tuleks teda kindlasti tihedamalt vaatamas käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles