Pariisi lahutusmessil jagati nõuandeid ja nippe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisis toimus lahutusmess
Pariisis toimus lahutusmess Foto: SCANPIX

Möödunud nädalalõpul toimus Prantsusmaa pealinnas Pariisis lahutusmess, kus lahutanutele ja lahutust plaanivatele pakuti näpunäiteid negatiivsete emotsioonidega toime tulemiseks ning majandus- ja juriidilist abi.

Lisaks neile õpetati ka, kuidas madalseisust välja tulla ja uus partner leida, kirjutab The Telegraph.

«Meie eesmärgiks oli pakkuda võimalikult laia valikut asjadest, mis aitavad lahutusest üle saada,» selgitas peakorraldaja Brigitte Gaumet.

Gaumet on 25 aastat õnnelikus abielus olnud.

Prantsusmaal on alates 1970. aastatest lahutuste arv pidevalt kasvanud.

Lahutusmessil reklaamis oma elulooraamatut kaks lahutust üle elanud endine modell Rosalie van Bremmen.

Van Bremmen oli abielus jõuka ärimehe, optikatööstusettevõttega miljonäriks saanud Alain Affelouga ning näitleja Alain Deloniga.

Ta annab oma raamatus lahutajatele mitmeid  näpunäiteid, kaasa arvatud ka selliseid, kuidas pärast lahkuminekut tulla rahaliselt toime.

«Sattusin esimesel korral paanikasse kui mu mees lasi meie ühise pangaarve külmutada. Ma ei pääsenud enam rahale ligi. Teisel korral olin targem ja teadsin, mis mind ees oodata võib,» seisab eksmodelli raamatus.

Messi organiseerija Gaumet` soovitas kõigest hoolimata ikkagi abielluda. Põhjused, miks seda tegema peaks, ei ole just romantilised.

«Ei ole halvemat valikut kui lihtsalt koos elamine. Kui partner satub õnnetusse ja hukub või kui ta  lihtsalt maha jätab, siis ei pruugi sulle jääda mitte midagi. See võib lausa katastroof olla,» selgitas Gaumet `ametliku abiellumise vajadust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles