Oliver Stone palkas Bruce Willise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruce Willis
Bruce Willis Foto: Reuters / Scanpix

Vietnami teemaliste filmidega kuulsust kogunud režissöör Oliver Stone palkas oma uue linateose, mis räägib Vietnami sõja ajal toimunud My Lai veresaunast, peaosasse Bruce Willise.

Willis hakkab mängima USA kindralit William R. Peersi, kes uurib juhtumit, kus USA sõdurid tapsid My Lai külas 500 naist, last ja vanurit, kirjutab Hollywood Reporter.

Näitleja Channing Tatum kehastab aga helikopteripilooti Hugh Thompsonit, kes peatas tapatalgud, lennates madalalt üle USA sõdurite ja My Lai külaelanike, päästis ellujäänuid ja hiljem tunnistas kohtus sõjaväelaste vastu.

Stone peab läbirääkimisi ka Michael Penaga, kes peaks hakkama mängima kapten Ernest Medinat, kes andis oma meestele käsu külaelanikud tappa.

Filmistuudio United Artists plaanib sellesse filmi investeerida 40 miljonit dollarit (464 miljonit krooni).

Varem on Oliver Stone Vietnami sõja teemat käsitlenud filmides «Platoon», «Born on the Fourth of July» ja «Heaven and Earth».

My Lai veresaun toimus 16. märtsil 1968. USA sõdurid tapsid Vietnami sõja ajal My Lai külas elanud umbes 500 kaitsetut tsiviilisikut, kellest suurem osa olid naised ja lapsed.

USA sõdurid lõikasid ohvritel kehaosi ära, loopisid nende pihta nuge, panid neid põlema ja vägistasid, enne kui lasuga kuklasse tapsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles