Budistlik pangaröövel ei saa oma kassist emaga kohtuda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa vang usub, et tema ema reinkarneerus kassina. Pilil olev kiisu pole konkreetse juhtumiga seotud.
Saksa vang usub, et tema ema reinkarneerus kassina. Pilil olev kiisu pole konkreetse juhtumiga seotud. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja
Saksamaal pangaröövide eest vangis istuv budausuline mees kurdab, et tal ei lasta kohtuda oma kassiga, kelle näol olevat tegu mehe ema reinkarnatsiooniga.

46-aastase Peter Keonigi sõnul oli kass nimega Gisela eelmises elus tema ema ning mees nõudis kohtus loomale külastusõigust, vahendab Ananova.

Oma nõuet põhjendas budistlik vang väitega et kass on ta «surnud ema». Nimelt usuvad budistid, et inimese hing sünnib pärast surma uude kehasse, mis võib vabalt ka mõnele loomale kuuluda.

Keonig, kes pani Saksamaal Whirlis toime mitu relvastatud röövi, peab trellide taga istuma viis aastat ega suuda nii kaua oma kallist kiisust lahus olla.

«Ma tean, et see on emme. Ta hoolitseb mu eest täpselt samamoodi, nagu ema hoolitses. Ma pean temaga kohtuma. Teised vangid ju saavad oma abikaasasid ja lapsi näha,» kurtis Keonig.

Kohtu otsus jäi aga vankumatuks: «Ehkki me austame indiviidide usulist vanadust, pole süüdimõistetu suutnud esitada tõendeid, et tema lahkunud ema on kassina ümber sündinud,» seisab kohtupaberites.

«Seega keeldume kassile külastusõigusi andmast,» oli kohtu lõplik otsus. Samas rõhutati otsuses, et mehel on õigus oma kassile kirju saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles