Kuidas seagripi ajal tervitada?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripitervituse õpetus
Gripitervituse õpetus Foto: telenet

Belgia telekomifirma usub, et mida vähem inimesed teineteist puudutavad, seda väiksem on võimalus grippi jääda.


Seega valmistasid nad õppevideo ja -plakati, mis õpetab kätlema ilma kontaktita. Tervitajad sirutavad käed tavapärases tervitusasendis ette, hoiavad neid umbes 10 cm kaugusel partnerist. Ilmselt gripipisikud kaugemale hüpata ei jaksa. Siis tuleb käsi vastandfaasis üles-alla liigutada. Tervitus tehtud!

Vaata videot siit!

Väärib mainimist, et selles videos kõlab taustaks mehhiko muusika. Miks? Aga selle pärast, et mõnele inimesele kohe ei meeldi, kui H1N1 gripitüve tähistamiseks kasutatakse väljendit «seagripp».

Probleem sai alguse läinud kevadel, kui Iisraeli tervishoiuminister märkis, et juutide ja moslemite jaoks on siga ebapuhas loom ja seega pole poliitiliselt korrektne uut gruppi sigade järgi nimetada. Ultra-ortodokssete juutide esindaja Yakov Litzman pakkus välja termini «mehhiko gripp», kuna sealt sai epideemia alguse.

Selle terminiga olid kõik rahul, välja arvatud Mehhiko suursaadik, kelle kaebused jäid tähelepanuta.

Aga tagasi gripivaba tervitamise juurde. Kuidas saaks selle õpetuse järgi muidki intiimseid toiminguid (näiteks suudlemine ja seksimine) teostada, et gripipisikud levima ei pääseks? Toimetus ootab ideid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles