Iiri linn asus võitlusse avaliku urineerimisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iiri linn asus avaliku urineerimise vastu võitlusse
Iiri linn asus avaliku urineerimise vastu võitlusse Foto: AFP / Scanpix

Iirimaal Clare´i maakonnas asuv Ennis plaanib igivana probleemi, avalikkuses urineerimise, tõkestamiseks juurutada «põiekergendamise  valvurid».

Möödunud nädalal tegi sellega algust kohalik kaupluseomanik John O´Connor, kes pani poe juurde elektrilööki tekitava masina, kirjutab BBC.

O`Connori seadeldis tekitas avaliku diskussiooni. Linnavalitsuse liikmed tegid ettepaneku palgata kaks jalgsipatrulli, kes hakkaksid avalikkuses urineerijaid korrale kutsuma.

Linnavalitsuse liikme Paul O´Shea sõnul oleks selliseid patrulle vaja eelkõige nädalalõppudel, mil inimesed külastavad tavapärasest rohkem pubisid, baare ja restorane.

Linnapea Frankie Neylon tõstis esile, et «urineerimisvalvurite» töö võib mõnevõrra ohtlik olla.

«Kui liikluspolitsei jaoks on kõige ohtlikum ja töörohkem aeg tipptundidel, siis «urineerimisvalvurite» jaoks on kõige ohtlikum aeg kella 3 - 4 ajal öösel. Nende töö on liikluspolitseinike omast isegi ohtlikum,» selgitas linnapea.

Linnanõukogu esindaja Brian Meany tegi ettepaneku luua internetis lehekülg, kuhu saaks avalikkuses urineerijate fotod üles riputada.

Kaupluseomaniku John O`Connori elektriseadeldis on juba nõudnud ühe ohvri, hoolimata, et seal juures oli kiri «Elekter, urineerimine omal vastutusel».

O`Connor lisas, et hakkas poe kaitseks elektrit kasutama, kuna esmaspäeva hommikuti on lämmatav uriinihais, mis peletab kliente eemale.

Poeomanik plaanib urineerijatest tehtavad fotod panna välja ka Ennise peatänava ääres asuvale reklaamtahvlile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles